sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 4 september 2012

Blomstrande bröllopstårta

PICT0006

I lördags gifte sig John & Linda och jag fick äran att baka deras bröllopstårta. De önskade sig en specifik tårta – vit med massor av löv, ett monogram med deras initialer och lite hortensia-blommor. Tårtan skulle räcka till 80 personer så efter lite beräknande kom jag fram till att det behövdes 5 våningar, och jag som bara gjort 3 våningar förut…

För att genomföra detta eldprov frågade jag min gamla arbetsplats Fenix om lov att få låna deras bageri. De var gulliga och ställde till o med upp och bakade bottnarna åt mig. Tusen tack för all hjälp!

Tårtan är fylld med pannacotta, nougatmousse och hallonkompott. Tre goda saker i en smaskig kombination! Den är täckt med marsipan och dekorerad med sugarpaste.

Tyvärr hade jag ingen möjlighet att ta bättre bilder än så här, men har du eller någon du känner varit på bröllopet och fotograferat tårtan så skicka gärna en bild!

Jag hoppas och tror att Linda & John fick en underbar bröllopsdag. Stort tack för att jag fick äran att göra er bröllopstårta!

Kram Karin

PICT0007 PICT0008
PICT0009

3 kommentarer:

 1. Återigen en ljuvlig tårta! Bra idé med bokstäver på!

  SvaraRadera
 2. Jättefin tårta, och fyllningen lät väldigt god!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilken skapelse, fantastisk! Någon bild kan jag inte bidra med, men ett "intyg" om att det var utomordentligt god kan jag lämna! Min dotter, god vän till brudparet, var en av nöjda gäster och hon har berättat goda ord om denna tårta.
  /Marianna

  SvaraRadera