sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 21 maj 2012

Lemon & raspberry cake

PICT0002-002

Den vackra och goda tårtan är min födelsedagspresent till min kära svärmor Annemai som i helgen fyllde 61 år nej, jag menar 25… *ler'*
Jag har sett många regnbågstårtor och ville pröva att göra en egen variant, denna är istället endast tvåfärgad utefter dess smaker. Citron och hallon. Botten är inspirerad av Linda som driver bloggen Call me cupcake. Jag fick för några veckor sedan en utriven artikel om henne på posten från min kära mor som gillar att skicka bak-relaterade artiklar hon snubblar över ibland. Alltid kul att läsa om blogg-kollegor som det går bra för. Linda har ju nyligen släppt sin första bakbok, en dröm jag tror alla vi bak-bloggare har. 

Dessvärre har jag i skrivande stund inte artikeln framför mig men här nedan ser ni den in action. Kladdig och fin. Jag lovar att skriva ner receptet så fort jag hämtat hem artikeln från svärmor! Numera har jag ju en spis/ugn här hemma så nu kommer jag alla kommande tårtor bakas här i mitt egna kök istället! *glad*

PICT0003-001

Tårtan består av gula citronbottnar och rosa hallonbottnar, fylld med passionsfruktssmörkräm och täckt med vit chokladmousse. Så här i efterhand tror jag den faktiskt är godare om man klär in hela tårtan i smörkrämen istället för chokladmousse. Den vita chokladen gjorde det hela lite för sliskigt, om man inte älskar vit choklad vill säga…!

Passionsfruktssmörkräm
Detta recept är beräknat till att fylla två tårtor men smörkrämen bör räcka till att fylla och dekorera en tårta.

200 g rumsvarmt smör
ett paket florsocker
7 – 8 passionsfrukter

Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Låt smörkrämen vispa på medan du undertiden delar passionsfrukterna. Ju längre en smörkräm vispas desto bättre blir den!
Gröp ur saft o kärnor i en sil och sila med hjälp av en sked igenom så mycket som möjligt i en skål. Gör så med alla frukter och häll saften i smörkrämen. Smaka av och ha i mer passionsfrukt om du vill ha starkare smak. Är smörkrämen väldigt rinnig så häll i lite mer florsocker tills du får en fin och fluffig konsistens.

Imorgon lägger jag upp en tävling i samarbete med Whiteaway.se – vinsten är något som är perfekt att ha till varma sommardagar…!

Kram Karin

PICT0004-002 PICT0012-002PICT0010-002PICT0019-001PICT0015-001 PICT0024-001PICT0026-001

9 kommentarer:

  1. Ååhh.. Vilka fina bilder!! Passionsfruktsmörkräm låter hur gott som helst. Måste jag pröva! Älskar passionsfrukt :)

    SvaraRadera
  2. Åh den ser supergod ut! Men en fråga, är det alltså bottnar både de rosa och gula? Ser ut att vara lite lite fyllning - blev den inte rätt så torr då? eller är det mycket fukt i bottnarna? Absolut inget illa menat, hoppas inte du tar illa upp!

    SvaraRadera
  3. Skulle så hemskt gärna vilja ha recceptet på bottnarna! :)
    Blev så sugen på att testa baka den nu! :)

    SvaraRadera
  4. ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh denna såg ruskigt mumsig ut.. synd man inte kunde sno en bit genom data skärmen ha ha

    SvaraRadera
  5. Ser smarrigt ut =)
    Jag vill önska dig en trevlig helg!!
    Kramkram

    SvaraRadera
  6. Oj vilket läcker! Jobbar själv nu med att ta fram en bröllopstårta till min brors bröllop i juli. Riktigt roligt att baka tårta!

    SvaraRadera