sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 20 maj 2012

Inspiration

PICT0014 flowercake21

Att inspireras är att det bästa jag vet. Att få idéer, tankar, bilder, mönster, figurer, färger som poppar upp tack vare allt vi har omkring oss. Jag får inspirationen från allt omkring mig, och då menar jag verkligen allt. Härom dagen blev jag inspirerad av en dalahäst! Ett annat underbart sätt att inspireras på är att läsa tidningar eller besöka bloggar och hemsidor. Internet har oändligt med material att använda sig av!

Vi är idag många bak- och matbloggar som alla inspireras till att göra storverk i köket. Alla vill vi utvecklas till att bli bättre och duktigare, pröva nya recept och göra grymt goda mästerverk. Vi testar varandras recept och inspireras av allas härligt vackra bilder!

Ibland inspirerar vi varandra såpass mycket att vi till o med härmar varandra, rent av kopierar rakt av. Och visst är det okej, ingen har ju copyright på hur tårtor ser ut. Men ibland kan det faktiskt slumpa sig så pass att två personer  råkar göra samma sorts tårta till utseendet samtidigt utan att ens veta om vad den andra gör. Och dessutom bloggar om det strax efter varandra!

Just detta hände mig och Ester med den vackra bloggen Esters hörna. Vi blev inspirerade av helt olika saker men bakade ändå nästintill identiska tårtor, ett ödets nyck. Jag förstår att ni läsare blir både förvirrade, irriterade o arga. Jag är både stolt och glad över mina beskyddande läsare men även om alla vill väl blir det ibland fel. Jag och Ester att dock rett ut alla frågetecken och är goda vänner. Inga sårade känslor eller ömma tår. Istället förordar vi båda länkkärlek – inspireras du av någon annans bloggs tårta/kaka/bakverk så skriv om det och lägg in en länk. Länka länka länka! Genom en länk får man chansen att lära känna en ny blogg med inspirerande bilder & recept, och vem gillar inte det!?

Skulle det dock dyka upp misstänkta kopior eller ännu värre direkta bild-stölder får ni mer än gärna säga till! Skicka ett mail så kontaktar jag vederbörande i lugn o ro, enklast för alla parter.

Många kramar till alla ni underbara läsare!!

Kram Karin

3 kommentarer:

 1. Fina är tårtorna i alla fall! Skönt att det var utrett, jag tyckern i har helt rätt inställning. :-)

  SvaraRadera
 2. De är så vackra! Men det är faktiskt några till som har bakat dem innan ;)
  http://bakemyday.se/?p=1016
  http://medsockerpa.blogspot.com/2011/08/slakttraff-tartorna.html

  SvaraRadera
 3. Jag vill säga att jag tycker tårtorna var fina!
  Sen måste jag bara påpeka att det är väl vad man vill om man har en bakblogg, eller? Att inspirera och dela med sig.
  Det är vad jag gör och jag tror nog att alla ändå vill sätta sin egen prägel. Om inte så är fallet ska man klappa sig själv på axeln och känna sig stolt. Man gör något så bra att det inte går att förbättra! Coolt ;)
  Rena stölder är jag dock helt emot och sammarbeten gillar jag skarpt!
  Tack!

  SvaraRadera