sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 3 maj 2012

Sveriges största baktävling på Sjuan!

273382310

I februari fick jag ett mail från Tv4/Meter television om att dom ville komma i kontakt med mig. Nyfiket ringde jag upp och det visade sig att det gällde casting till ett nytt bakprogram. Spännande! De undrade om jag var intresserad att delta, antingen som deltagare eller som jurymedlem, med tanke på min bakgrund och erfarenhet. Både stolt, hedrad och oerhört glad skickade jag in en ansökan till att få delta som jurymedlem. Tänk att få bedöma andras bakverk…!

Några dagar senare fick jag ett mail om att jag gått vidare som deltagare till Steg 2, mailet innehöll en lång lista med massor av olika frågor att svara på. Jag blev både glad och förvirrad. Trots att jag inte ansökt som deltagare så fyllde jag ändå i formuläret, varför inte söka båda delarna utifall jag inte skulle gå vidare i uttagningen av jurymedlem.

Tiden gick och plötsligt ringde telefonen, det var en tjej från Meter som ville göra en kort intervju på telefon. Jag berättade lite om mig och min bakgrund, vad jag gillar att baka m.m. Hon sa att om jag går vidare så hör dom av sig igen, då för en test-inspelning, går man vidare sen är det casting där man skulle baka inför en jury.

Det har nu gått några veckor sedan det senaste telefonsamtalet och många av mina bloggvänner har varit uppe i Stockholm på både en inspelad intervju och på casting där dom visat upp bakverk, bakat och träffat juryn. Jag har med andra ord inte gått vidare, varken som jurymedlem eller som deltagare.

Känslorna över att inte ha gått vidare är blandade, dels känns det tråkigt och ledsamt att inte bli utvald, att inte få chansen att visa vad man kan i tv. Men samtidigt kan det även kännas ganska skönt att slippa, att baka under press framför en kamera är inte direkt lockande. Dock så kvarstår tankarna kring varför jag inte gick vidare, kanske hamnade jag helt enkelt mellan stolarna…!?

Hur som helst så håller jag både tummar och tår för att alla mina kära bloggvänner går vidare så jag kan se er i tv-rutan. Jag lovar att sitta framför rutan och heja fram Sveriges första mästarbagare!

Heja, heja, heja!!

Kram Karin

7 kommentarer:

 1. Du som gör så fantastiska bakverk! Konstigt att du inte gick vidare.

  SvaraRadera
 2. Jag försöker också tänka så, att det kanske är skönt att man inte gick vidare så man slapp skämma ut sig i tv, haha! Ska bli spännande att se vilka det är som hamnar i rutan :D

  SvaraRadera
 3. Hej karin!
  Jag tror det beror på att du har utbildning, vill minnas att man inte skulle ha det el jobbat yrkesmässigt som det.
  Du är ju grym iallafall
  Mvh lotte en gamal lindås bo

  SvaraRadera
 4. Vad synd att du inte gick vidare Karin! Hade varit kul att följa dej i rutan!
  Håller också alla tummar och tår för de som ska vara med i programmet, en del känner man säkert igen från bloggvärlden! :)

  SvaraRadera
 5. Hej. När går detta program på tvn?? det får man ju inte bara missa :D
  Glad för svar!!!

  SvaraRadera
 6. åh, hade ju varit askul med dig, antingen som deltagare eller jury. Läste i Metro igår om programmet och det ska tydligen sändas i höst, spelas in i sommar. Casting pågår nu.

  SvaraRadera
 7. Hej Karin, vad tråkigt att du inte fick vara med, du hade passat jättebra i juryn om inte annat!
  Jag fick besked igår att jag inte gått vidare, men e nöjd med att jag kom till slutcastingen iaf, är bara en glad amatör. Ska bli jättekul att se programmet i höst!
  Följer din blogg med glädje även om jag inte kommenterar alla ggr jag är här ;)
  Kram och fortsätt inspirera mig och andra, du är så attans bra!

  SvaraRadera