var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-15318646-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();

tisdagen den 20:e december 2011

Tjugofjärde luckan - Ischoklad

3199536156
Ischoklad

- ett bra grundrecept är 100g kokosfett/smör till 200g choklad.
- istället för tråkig blockchoklad så botanisera i godishyllan bland Marabous och Lindts olika chokladsorter. Smaksatt choklad fungerar utmärkt att göra ischoklad på och det finns mänger av varianter i butiken!
- använd gärna Marabous vita Vinter-choklad, grymt god att göra vit ischoklad med!
- gillar du saffran? Mortla 0,5g saffran med en sockerbit till ett pulver. Riv 2 tsk färska ingefära och blanda ner allt samman i den vita chokladen.
- blanda ner något av följande i chokladen; hackade nötter, daim-kulor eller hackad, torkad frukt, mandelflarn, hackade polkagrisar, cornflakes, kokos, russin (och kanske lite rom), körsbär, hackad choklad, hallon/blåbär, rivet apelsinskal, hel mandel, krossade turkisk pepparkarameller…
- smaksätt ischokladen med din favorit-likör eller annan spritsort, ca 2 – 3 msk, smaka er fram!
- varför inte krydda ischokladen med kanel, kardemumma eller vaniljsocker, ca 1 – 2 tsk, smaka er fram!
- rivet skal av citron, apelsin eller lime ger en fräsch och god smak på chokladen.
- dekorera ischokladen med strössel, rivet citrus-skal, flingsalt, krossade polkagrisar eller turkis peppar, gärna något som ger en antydan på smaksättningen.

- marmorera ischokladen genom att blanda vit och mörk choklad. Fyll formarna först med vit eller mörk choklad, se till att spara ca 1 msk av varje. Droppa sen en tesked vit choklad i den mörk vice versa och rita en virvel med en tandpetare eller liknande. Rör inte runt för mycket då förlorar du det vackra mönstret!
- en annorlunda ischoklad är att istället för choklad använda nougat, gärna Marabous Dubbel nougat – min favorit!


Ja nu har ni en hel del tips på hur man kan förnya den kanske lite tråkiga ischokladen. Det roliga med att baka är just att experimentera, det kan inte bli mer än fel och kanske lite äckligt. *ler*

Har ni egna tips på hur man kan smaksätta ischokladen så säg gärna till!

Kram Karin

4 kommentarer:

  1. Blanda i Baileys eller Mozart likör eller annan likör som ni gillar.
    Anne
    anle@hotmail.se

    SvaraRadera
  2. Du är ju helt enkelt BÄST! tack för dina braiga tips och din inspiration
    KRAMKRAM

    SvaraRadera