♥ – whoopisar
ca 20 st
100g smör
1½ dl socker
3½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ägg
1 dl grädde
+ ev. ½ - 1 dl mjölk
lite röd pastafärg/hushållsfärg
Värm upp ugnen till 175 grader och plocka fram två bunkar. Vispa socker och smör poröst i en bunke och tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker i den andra bunken och vänd sedan ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Sist tillsätter du grädden + ev mjölken om smeten känns väldigt tjock.
Spritsa sedan ut klickar i samma storlek som en femkrona på ett bakplåtspapper. Det går också att klicka ut dem med en sked om man inte är så noga med formen. Grädda dem i 10 minuter och låt dem sedan svalna.
Vill du få till hjärtformar men liksom jag misslyckas så kan du utan problem trycka ut små hjärtan med hjälp av en pepparkaksform!
När whoopisarna svalnat fyllde jag dom med enkel och god hallon-frosting, sidorna doppade jag i olika sorters strössel.
Super söta :)
SvaraRaderaRiktigt söta, jag ska nog ta och testa att göra dom till alla hjärtans dag!:)
SvaraRaderaÅ gud va söta! Hade jag haft grädde hemma, hade jag gjort dem nu.
SvaraRaderaFår testa en annan dag ;)
SÅÅÅÅ söta =) Du är duktig du hihi!
SvaraRaderaKramkram denna fredag!
Så fina. ;)
SvaraRaderaVilka fina! Jag har bara provat att göra chokladwhoopiesar och dom blev ju asgoda :D
SvaraRaderaJättesöta.. Testade precis, men de är inte klara än.. :) är det ok om jag lånar recept till min blogg imorgon... lovar att länka :)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaJag tycker det här receptet verkar jätte kul och tänkte testa på det till min sons namnfest. Dock undrar jag om det går att baka dom någon dag innan för att sedan fylla dom samma dag? Tacksam för svar :-)
SvaraRaderaHej Lillian!
RaderaDu kan utan problem baka whoppisarna i förväg och förvara dom i kylen, dock ej staplade på varandra då det fastnar smulor på den fina ovansidan, inte så snyggt. Lägg dom med bakplåtspapper emellan så håller dom sig fina. Dom går även att frysa ofyllda, tar bara några minuter att tina.
Lycka till, kram karin
Tack för ett så snabbt svar, ska till och provbaka dessa godingar nu under dagen så jag är redo när det smäller :-) Tack för en kanon bra guide och super bra blogg.
SvaraRaderakattmummskakor
SvaraRadera