sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 18 februari 2012

Snygga siffer-formar!

PICT0008

När jag fick ett mail härom veckan från Coolstuff med frågan om jag ville testa en av deras nya bakformar i form av siffror tackade jag självklart ja. Jag är egentligen lite emot färdiga formar, tycker det går precis lika bra att skära till formen själv men ibland har man varken tid eller ork till det. Då passar dessa formar perfekt! En annan fördel med denna form är att den bakar mycket fortare än en vanlig rund springform, bra att tänka på när man har den i ugnen!

Bakformen behöver inte smörjas då kakan inte fastnar i formen utan låt den svalna en stund och sen är den lätt att få ut! Bakformarna finns i siffrorna 0-9, så alla sifferkombinationer kan göras. Den är gjord i 100% silikon och tål både mikrovågsugn, vanlig ugn och diskmaskin

Då Sebastian fyllde 3 år i år så valde jag såklart just en 3:a och då han älskar ballonger så dekorerade jag tårtan med just det. Enkelt och roligt.

Jag använde mig av tre-lika-recepet och tog då 5 ägg, blev alldeles lagom till den formen. Kakan lossnar lätt om man låter den svalna en stund. Det är lite kluriga att täcka den så jag fick lappa den på "insidan" av trean men den är inget som direkt syns. Ballongerna gjorde jag av sp som jag rullade till ovala bollar som jag sen plattade till. Under ballonger satte jag en liten klutt och snörena har jag målat dit med pastafärg utblandat i alkohol.

När jag hämtade Sebastian på dagis i onsdags berättade fröknarna att barnen älskade tårtan och alla ville ha en tårtbit med en ballong på. *ler*

Kram Karin

PICT0010 PICT0015 
PICT0013

5 kommentarer: