sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 15 november 2011

Röda, vita, söta polkagrisar!

PICT0002 

Polkagris-fluffet jag gjorde i helgen blev riktigt gott, och då jag inte hittat något recept på det så kommer ett till er här!

Polkagris-fluff

3 dl grädde
ca 80 g polkagrisar (hela eller krossa dom så smälter de fortare)

Värm grädden utan att koka den, lägg i polkagrisarna och låt dom ligga tills dom nästan smält helt. Det är en smaksak hur länge man vill ha dom i, ju längre desto starkare smak. Det tar ett tag att smälta "grisarna" så låt kastrullen stå kvar på plattan på lägsta värme tills du fått lagom stark smak. Man får helt enkelt smaka av med jämna mellanrum.
Låt sedan gräddblandningen stå kallt i kylen i minst 6 timmar, helst över natten. Den måste vara helt kall, annars skär den sig när du vispar den! Vispa sen upp den som vanlig grädde, redo att serveras/ätas!

Tips!
Vill man piffa till fluffen kan du ta undan en mindre del av gräddblandningen innan du vispar upp den och färga den delen med lite röd hushållsfärg, bara några droppar. Vispa upp båda blandningarna för sig och vänd sedan ihop dom så får du en härlig polkagris-färgad fluff!

Kram Karin

7 kommentarer:

 1. Det är ett superbra tips!! Har du bild på detta?

  /Erika

  SvaraRadera
 2. Tar du dina bilder med dina nya kamera nu? :) Är nämligen lite nyfiken på den!

  SvaraRadera
 3. Super-tips! Låter smarrigt. /Anna

  SvaraRadera
 4. Men ååå så lämpligt.Jag gick in på din sida för att se om det fanns något recept på polkafluff. Men jag undrar om man kan blanda ner lite kross efter vispningen, tror det skulle vara lite spännande mer bitar i. Vad hade du till? Funderar på choklad, då kan det inte gå helt fel eller?

  SvaraRadera
 5. Oj, nu ser jag på inlägget medan för vad du hade gjort. Blev så uppspelt att jag inte kunde läsa vidare.

  SvaraRadera
 6. Hej Karin! Jag tycker din blogg är KANON bra och kommer ( om det är OK för dig =) att gör ett inlägg om dig. Bra bloggerskor måste man dela med sig av hihi!
  Kram

  SvaraRadera