I söndags så fick vi plötsligt och lite oväntat besök från mina svärföräldrar som gärna vill se den lilla guldklimpen, deras trettonde barnbarn! Jag hann precis duscha medans min kära mor snabbt slängde ihop denna grymt goda Tupp-kaka. Trots namnet, de få ingredienserna och det enkla o snabba tillvägagångssättet så smakar den som en underbar marängliknande kladdkaka. Rekommenderas verkligen vid oväntat besök!
Tuppkaka
2 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
50 gram smält smör
1 dl mandel, hyvlad eller grovhackad
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en form, cirka 22 cm i diameter.
Blanda samman smält smör, ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Det ska inte vispas, bara röras så att allt blandas väl. Bred ut smeten i en ugnsfast form/springform och baka av i ca 5 minuter medan du hackar mandeln. Strö över den grovhackade mandel alternativt mandelflarn och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 - 15 minuter tills kakan fått fin gyllene färg.
Vackra blommor! Liljor från mor och rosor från svärföräldrarna. I mitten ligger vår lilla guldklimp på sin första promenad i det soliga höstvädret tillsammans med några vackra blåklockor.
Kram Karin
PS. Glöm inte att rösta på Bagerskan i utmärkelsen Årets Bak- och Dessert bloggspris, mer information hittar ni här!
Mums, va gott!
SvaraRaderaNjut av den här härliga första tiden med bebis. Den är helt underbar! :)
Denna kaka är en favorit men jag tar salta jordnötter och det gillar vi.
SvaraRaderaGod brytning sött mot salt.
Grattis till bäbben<3
Smarrigt! Å grattis till klimpen! :)
SvaraRaderaGud så gott det ser ut. Enkelt också. Gott och enkelt, en perfekt kombination.
SvaraRaderaJag undrar vad man kan använda istället för nötter som kan vara gott? Nåt bra förslag?
SvaraRadera