sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 16 oktober 2011

Spott and tell – Kungsörnens cupcakes Strawberry Surprise

DSC08138

I lördags var det äntligen dags för att provbaka Kungsörnens Cupcakes Strawberry Surprise – ett kitt med allt man behöver för att baka cupcakes. Paketet innehåller två påsar, en till själva muffisen och en till frostingen, formar och strössel.

Jag brukar sällan använda liknande färdigmixer men tycker de är en bra lösning för de som inte kan, orkar eller vill göra allt från grunden. Ett säkert kort när man vill göra något gott. Dock så blir man inte lika sugen när man läser innehållsförteckningen… Personligen föredrar jag att baka hemma då man slipper många kemiska genvägar och E-nummer.

Innehållsdeklaration

Kakmix: Socker, vetemjöl, veg. fett, glukossirap, heläggspulver, förtjockningsmedel E420, vetestärkelse, skummjölkspulver, arom (smör, vanilj och citron), salt, bakpulver (E450, E500), vanilj, emulgeringsmedel E322.

Frosting: Socker, arom (jordgubb), färgämne E162.

Topping; Socker, crisp (rismjöl, vetemjöl, socker, malt, salt, veg. fett), kakaosmör, färgämne E120, E133, E160c och E141.

Arbetsbeskrivningen på paketet är enkelt och tydligt:
Blanda påse nr 1 med en dl vatten och rör ihop till en jämn smet. Då jag skulle ha cupcaksen till ett barnkalas så gjorde jag dubbel sats vilket funkade jättebra.

DSC08139 DSC08140 DSC08141 DSC08142

Något som irriterade mig när jag stod i butiken och funderade på hur många paket jag skulle behöva ha till kalaset var att det inte fanns någon information om hur MÅNGA cupcakes man får ut på ett paket. NU i efterhand så inser jag att det står i liten text på paketet hur många formar den innehåller, men jag tycker detta borde vara tydligare.

DSC08143 DSC08144 DSC08145 
Cupcaksen var verkligen superenkla att göra, bara blanda pulver o vatten, fylla formarna till ca 3/4-delar och in i ugnen i ca 15 – 20 minuter i 175 grader. Även om de stod i teflonformar så tycker jag att cupcakes-formarna behöll sin form och inte flöt ut.

Detta var del ett av testet, själva frosting och dekorering kommer i ett senare inlägg ikväll! Nu måste jag byta om inför barnkalaset…!

Kram Karin

3 kommentarer:

 1. spännande :)

  var de goda annars?

  //mela www.melastar.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Såg dem i affären häromdagen men jag har lite svårt för mixar, så mycket onödiga ingredienser i. Men jag gillar bakformen! Är själva muffinsarna bara vanilj?

  SvaraRadera
 3. Hur många var det i, du skrev aldrig det? 

  SvaraRadera