sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 12 december 2010

Möhippa med hawaii-tema

För någon månad sen fick jag en förfrågan av en tjej som heter Jenny, hon undrade om jag villa hjälpa till på deras väns möhippa. ‘The bride to be’ har ett stort intresse för bakning och Jenny trodde att ett besök av mig skulle uppskattas. Jag var först rejält tveksam, att baka här hemma i sin lugna vrå är ju liksom inte riktigt samma sak som att baka inför publik, där folk står och tittar på… Men efter lite rådfrågningar hos familj, vänner och tårtbloggerskor slog jag slag i saken och tackade ja.

Tiden gick, jag och Jenny diskuterade fram o tillbaka och beslutade att jag och bruden skulle baka en tårta tillsammans och de andra i möhippe-gänget skulle baka cupcakes. Jag skulle bidra med allt till tårtan, dekorering och annat smått och gott, bland annat hade jag tänkt att göra små broschyrer med tips o råd + recept att dela ut till alla på möhippan! Möhippegänget skulle fixa ingredienserna till cupcaksen.

I fredags fick jag ett mail med några sista punkter att kolla av och jag kände mig redo att börja förbereda mig inför möhippan nästa helg, baka tårtbottnar, köpa marsipan och kanske någon extra utstickare…
Senare på kvällen kl åtta satt jag och familjen i bilen på väg till min svåger och hans tjej för att äta middag då jag upptäckte ett missat samtal + ett meddelande. Jag lyssnade av meddelande, det var Jenny som ville kolla några saker innan morgondagen. Morgondagen?!? Möhippan är väl nästa helg…!?
Jag ringer upp Jenny och frågar lite undrande över vad hon menar med morgondagen? Men då är ju möhippan! P A N I K !

Okej, djupa andetag! Imorgon (lördag) ska jag alltså vara på plats kl. 09:30, inget är förberett och energin nere vid fotknölarna pga av denna förbenat envisa förkylning. En situation då säkert många ballat ut men inte Bagerskan, bara att göra det bästa av situationen!
Efter den trevliga middagen smet jag iväg och åkte jag till närmsta öppna butik för att handla allt det jag behövde inför morgondagen; ägg, bakpulver, mjöl och socker, massor med grädde, massor med mörk o vit choklad och frusna jordgubbar.
Väl hemma efter den trevliga middagen så var det bara att sätta igång med att göra fyllningar, skriva listor på det som skulle packas m.m. Vid halv ett hamnade jag äntligen i sängen med huvudet fullt med saker jag inte fick glömma…
Vi sex var det dags att kliva upp igen, vispade ihop en rejäl tårtsmet till två bottnar och bakade av dom, under tiden så packade jag allt som jag skrivit på mina listor, duschade, piffade till mig, klädde på mig min nya konditorrock, vill ju se proffsig ut!
Packade ut allt i bilen, pussade mina morgonpigga barn o trötte make adjö, nu var det äntligen dags med möhippan som jag så länge oroat mig över!
På väg till Växjö stannade jag till hos min räddande ängel Barbro på Emmagården som sålde mig 2 kg marsipan, utan henne vette sjutton hur jag hade löst det hela!?!

Väl på plats hade gänget sådana svårigheter med att hitta den gömda nyckeln till brudens föräldrars hus att själva överraskningen kom av sig då även bruden fick hjälpa till med att leta efter nyckeln.
Inkomna i värmen bjöd Jenny & gänget på fika, frallor med alla möjliga olika pålägg och lenande honungsvatten till min arma hals. Hela dagen kraxade jag som en kråka, ett under att dom fattade vad jag sa!
Efter fikat satte jag igång möhippe-gänget med choklad-cupcakesen , jag och Sara (bruden) började med tårtan. Då brudparets smekmånad går till Hawaii blev det en hula hula-inspirerad tårta med blommor och bastkjol!

Medan jag delade tårtbottnarna så skivade Sara jordgubbarna, jag la sen ihop bottnarna fyllda med vit chokladmousse och jordgubbarna. Sara fick sen spackla tårtan med grädde. Brösten gjorde jag genom att lägga plastfolie i två lagom stora koppar och sen fylla på med tårtbotten och fyllning om vart annat.
Jag färgade en rejäl klump med marsipan hudfärgad, täckte kroppen och genast kom vi in på diskussioner om silikontuttar och piercing. *ler* Det var ett riktig trevligt gäng som höll i möhippan!

För att få den rätta touchen på kokosnötterna så penslade vi två uttryckta rundlar med en blandning av smält choklad och kokos. De fick sen stelna över varsin apelsin i kylen.
När cupcaksen var avbakade och svala vispade vi upp chokladmoussen, fyllde en sprits och så fick gänget leka loss med att spritsa och dekorera sina cupcakes med strössel, något som var mycket populärt! Under tiden fixade jag blommor till halsbandet som Sara och en tjej till fick dekorera med pärlor.

Tiden går fort när man har roligt och plötsligt blev det dags för lunch, så medans dom dukade fram och satte sig för att äta satt jag mitt i allt och snurrade delar till bastkjolen. *ler* Mot slutet blev det riktigt stressig, jag hann slänga i mig några tuggor av maten och fick sen raskt slutgöra tårtan; sätta dit kokosnötterna, en tjej hjälpte till med att fläta sidorna, fixa bastkjolen och montera dit alla blommorna. Trots stressen blev både jag och alla tjejerna riktigt nöjda med tårtan, alla ah:ade och åh:ade. Alltid lika härligt!

När tårtan var klar packade vi ut oss i bilarna i rasande fart, jag för att åka hem och möhippan vidare ut på nya äventyr! Jag hoppas och tror att både brud o brudgum fick en härlig möhippa & svensexa!!

Kram Karin

DSC05131 DSC05132DSC05133 DSC05134DSC05137 DSC05139 DSC05140DSC05145 DSC05146Bruden Sara utklädd till hula hula Deras finfina cupcakes!

10 kommentarer:

  1. Skönt att de ordnade sig. Roligt uppdrag du fick :) Tårtan blev verkligen läcker

    SvaraRadera
  2. Oj vilken panik. Tur att det löste sig. Kul tårta!

    SvaraRadera
  3. Så häftig tårtan blev! Jenny är min granne förresten! Världen är bra liten...

    SvaraRadera
  4. Oj! Snacka om panik! Men du löste det ju hur bra som helst, tårtan blev jättehäftig!

    SvaraRadera
  5. Oj, vet inte om mina nerver hade pallat! Bra jobbat!

    SvaraRadera
  6. Useful blog website, keep me personally through searching it, I am seriously interested to find out another recommendation of it.

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Jättefin tårta!

    Jag ska göra en tårta till min sambo som föreställer två bröst och undrar hur du fick till hudfärgen? Vad för färg färgade du in marsipanen med?

    SvaraRadera
  8. Glömde kryssa i skicka uppföljningskommentarer så jag gör det här!

    SvaraRadera
  9. Hej, du kan färga sp med denna färg för att få fram hudfärg:

    http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=235

    Kram Karin

    SvaraRadera