torsdag 2 december 2010

Mazarin + Dumle = ♥

I fredags gjorde vi dessa ljuvliga mazarinerna, riktigt goda!!

Ca 10 stycken ljuvliga mazariner!

Mördeg
100 g rumsvarmt smör
50 g florsocker
1 stor äggula
125 g vetemjöl

Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig, tillsätt äggulan och arbeta hastigt in mjölet. Låt kallna i kylen eller frysen så blir den lättare att forma.
Ställ ut formarna lite småglest. Kavla sen ut den kylda degen ut till den ca 3 mm tjock “matta” och lägg den över formarna, för ihop formarna så att degen sjunker ner i dom. Platta till formarna med hjälp av en bit deg.

Mazarinfyllning
250 g Mandelmassa
125 g Smör
2 dl Ägg
Blanda ihop allt till en jämn smet och fyll formarna till 3/4, tryck ner en dumle i varje mazarin och baka av i ca 15 minuter på 200 grader.
När mazarinerna är bakade lägg på ett bakplåtspapper och sen en plåt och tryck till, då blir alla platta och fina.
När mazarinerna är svala så smälter man lite nougat och brer på kakan, ringla sen lite choklad över det hela. Voila – kakan är klar!

Mumsigt gott!

Kram Karin

IMG_8660 IMG_8661 IMG_8663 IMG_8662 IMG_8664 IMG_8665 IMG_8666 IMG_8668 IMG_8674 IMG_8675

8 kommentarer:

  1. oooooooooooo massor av kalorier!!! ge mig!

    M @ Lit de Parade

    SvaraRadera
  2. ohhhh ser galet gott ut.. måste jag helt klart testa.. jammi nu blev jag grytm sugen påd om

    dock har jag ingen våg hemma men hoppas jag löser det ändå

    SvaraRadera
  3. Øjjj De ser gode ud !!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvaraRadera
  4. Puh vad jag blev sugen....

    SvaraRadera
  5. Blääääääää!

    SvaraRadera
  6. Ser super gott ut!
    Ska testa och göra dom här under veckan o bjuda på jobbet...
    Har en liten fundering... Hur många blir det på en sats?


    Vänliga hälsningar Ann

    PS. Dina bakverk blir så fantastiskt goda, har provat några stycken DS.

    SvaraRadera
  7. Hej Ann!

    Härligt! En sats blir ca 10 stycken mazariner, ska skriva till det!
    Kram Karin

    SvaraRadera