sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 10 september 2009

Rättvisemärkt/Fairtrade

Nu kan vi baka i rättvisans namn. Dansukker har allt fler produkter som fått äran att bära Fairtrades märke.
Fairtrade/Rättvisemärket garanterar att produkterna är handlade i enlighet med internationella Fairtrade kriterier. När du köper Rättvisemärkt bidrar du till bättre arbetsvillkor och tryggare sociala förhållanden för producenter och anställda i de fattigare delarna av världen.

De produkter som finns idag är dessa:

Dansukker Cane Syrup, Rörsocker Sirap, är något mörkare än Dansukker Ljus Sirap och kommer i en praktisk och behändig liten flaska. Cane Syrup görs på certifierat rörsocker från Malawi. Den har en härligt fyllig smak med ton av lakrits och passar till all sorts matlagning. Den fylliga och lite mörkare sirapen rundar av smaken i grytor, sallader och marinader. Man kan även använda den som topping direkt samt i godis och kakor, precis som en vanlig sirap.

Dansukker Rörsocker är av högsta kvalitet och finns som strö- och bitsocker. Det är ett guldgult socker med gyllene kristaller och aromatisk söt smak av karamell. Rörsocker används till drycker, exotiska rätter och garnering av kakor och desserter. Dessutom ser det vackert ut i sockerskålen. Tidigare hette produkten Råsocker men har nu bytt namn till Rörsocker.

Dansukker Vaniljsocker innehåller äkta vanilj från Indien och finmalt rörsocker från Malawi. Den milda smaken från vaniljstången gör sockret till en ljuvlig smaksättare i bakverk och desserter, i grädde, i fyllningar till bakverk samt i dessertsåser.

Dansukker Råsocker Flor är finmalt råsocker som passar utmärkt till kakor, desserter, kristyr och glasyr. Glasyren får en vackert gyllenbrun färg med härlig smak av råsocker.

Så nu kan göra världen till en bättre plats samtidigt som vi bakar, bra va!

 Kram Karin

1 kommentar:

  1. Ny tävling hos Tant:

    http://uj76.blogspot.com/2009/09/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html

    ..med chans att vinna 500kr att shoppa lös för i en finfin barnbutik =)

    Kika gärna in o ha en riktigt braig dag! Kram

    SvaraRadera