sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 3 juni 2015

Limecurd-grottor


SÖTA SMÅKAKOR. KNAPRIGT GOTT. SYRLIG LIME CURD.
HALLONGROTTOR. NY SMAK. BARNSLIGT ENKELT.

 lime curd grottor

Det är lätt att fastna för favoriter, att hålla sig till det man är van vid och som man vet alltid smakar gott. Det gamla vanliga. Men ibland behöver man bara byta ut en enda ingrediens för att skapa nya spännande godsaker. Inte mycket mer än så som krävs. Jag testade att byta ut hallonsylten mot limecurd och vilket lyft på denna ganska vardagliga kaka.

Vad har du gjort för spännande upptäckt genom att bara byta ut en enda ingrediens? Blev det gott? eller kanske äckligt?
Berätta gärna med en kommentar!

Limecurd-grottor170 g smör
50g / 0,5 dl socker
175 g mjöl / 2,5 dl mjöl
3,5 g / 2 tsk bakpulver
50 g / 1 dl marsankrämspulver
1 nypa salt
Limecurd eller annan valfri curd

Sätt på ugnen på 175 grader. Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienser snabbt för hand till en jämn deg. Rulla till bollar, jag vägde mina, ca 30 gram styck. Tryck hål i bollarna och fyll med limecurd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen i ca 10 minuter. Jag använde en minicupcakes-plåtform att baka mina limecurd-grottor i men det går lika bra med små bullformar.

Psst! Gillar du kakor rekommenderar jag dessa godsaker som jag bakat tidigare i bloggen!(klicka på bilden så kommer du direkt till receptet) 
GarbosRingblomssnittarBrysselkex med bjrönbärssockerAlassio-kyssar
Åter till mina delikata och syrligt söta limecurd-grottor,
testa dom. Jag tror inte ni blir besvikna!

lime curd grottorlime curd grottorCanon 014lime curd grottorlime curd grottor

3 kommentarer:

 1. Jag har säkert bytt ut någonting någon gång men kan inte komma på något just nu. Jag har i alla fall gjort en vit chokladkräm en gång, och i receptet så stog det att man inte skulle vispa så att den blev fluffig och fast, utan en liten mer lös konsistens. Men i och med att jag skulle göra en fyllning till en tårta så ville jag ha den fast, och bara av att ändra konsistensen blir det nästans om en helt annan fyllning än vad det tidigare var. Kan säga att den blev helt magisk! Bara små enkla förändringar gör allting till en helt annan grej!

  SvaraRadera
 2. Hej Bagerskan!

  Riktigt fin blogg du har, du tar även väldigt fina bilder :)

  Jag har en webbshop där jag säljer delar till att bygga egna kakfat och många fiffiga produkter till bakning och tårtdekoration. Du kanske hittar något intressant :)

  SvaraRadera
 3. Hej
  Har precis hittat din blogg, testade detta recept enligt gram måtten.
  Dom ser inte lika fina ut som dina, dom bubblade i ugnen, och sjönk ihop i formarna och fick sprickor över hela ytan.
  Vet du vad jag gjort för fel?
  Kram Thea 8år

  SvaraRadera