sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 8 juni 2015

Urshultsbagarn


NYTT JOBB. TIDIGA MORNAR. TREVLIGA ARBETSKOMPISAR.
LÅNGA DAGAR. LÄRORIKT. BRÖD I ALLA FORMER.
TÅRTOR, KAKOR & ANNAT GOTT.


Via ett oskyldigt inlägg på facebook fick jag nys om att Urshultsbagarn strax utanför Tingsryd söker personal. Arbetslös som jag var skickade jag iväg en ansökan och i förra veckan var jag där på intervju och rundtur. Och imorse var det dags för första arbetsdagen, ibland går det riktigt fort. Kul!


Urshultsbagarn är långt ifrån det jag tidigare har jobbat med hos Fenix och Emmagården, här är helt andra volymer och kvantiteter. På bilden nedan ser du avdelning där man gör bröd och andra degar som vetedeg och wienerbröd.

interior_nya
Inte den sexigaste miljön men maskinerna är riktigt häftiga, de gör allt från att mäta upp ingredienser, delar degen, rundriver bullar, strösslar, spristar ramons på wienerbröd, rullar ihop vetedeg och delar kanelbullar. Ja maskinerna gör nästan allt utom att lägga bakverken på plåt. Och visst kan det låta slött och bortskämt men de gör en ofantlig massa bröd i alla dess former. Idag gjorde vi bland annat 2000 gifflar som vi fick rulla ihop för hand. Så helt maskinellt är det inte.

Utöver bröd gör de även bakverk i olika former; tårtor, kakor, beskvier m.m. Man skulle kunna tro att ett sånt stort företag som Urshultsbagarn väljer att köpa färdiga produkter eller att ta genvägar men icke, de knäcker äggen, minst ca 15 liter, för hand till anslagen (tårtbottnar) och vispar egen smörkräm till biskvierna. Jag är grymt imponerad! Så även om det är ett mer industriellt ställe än tidigare arbetsplatser så är det samtidigt ändå mer back to basics.

En annan härlig fördel med detta jobb är de underbara arbetstiderna, 7:30 – 16. Passar mig och familjen alldeles perfekt!

Nej nu ska jag umgås med familjen, önskar er en härlig dag!

Kram Karin

2 kommentarer:

  1. Låter som ett kul jobb! Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Det låter som ett kul jobb, roligt att få se såna stora maskiner och höra vad de kan göra =)

    www.diningandcooking.blogg.se

    SvaraRadera