Vår älskade lilla bus-pojk Sebastian fyllde 3 år idag, tänk vad tiden går fort! Och istället för att baka en tårta så testade jag något jag länge varit sugen på att prova på; chokladskålar!
Dessa små imponerande och lyxiga chokladskålar är betydligt enklare att göra än vad dom ser ut. Det enda du behöver är smält choklad och ballonger.
Till 6 chokladskålar behövs det 6 ballonger och ca 300 g choklad. Vit, ljus eller mörk choklad, spelar ingen roll. Smält i mikro eller över vattenbad och låt stå att svalna en stund. Ju längre chokladen får stå desto tjockare/mer trögflytande blir den, vilket ger ett tjockare skal på skålen.
Blås upp ballongerna till hälften, ju större ballong desto större skål. Klicka en liten bit smält choklad på en bakplåtspapper. Doppa ballongen i chokladen och vrid den runt lite snett så att du få choklad runt om. Sätt ballongen på choklad-klicken och låt stå, fortsätt sedan likadant med de andra ballongerna.
Låt ballongerna stå minst 1 timme för att stelna ordentligt, har du bråttom kan du ställa dom i kylen eller utomhus nu när det är vinter, så stelnar chokladen fortare.
När chokladen stelnat så sticker du hål på ballongen med en nål eller liknande, hjälp ballongen loss från chokladen genom att försiktigt dra i den. Akta så att inte ballonger drar med sig skålens kanter när den sjunker ihop.
Visst blev det en vacker skål?
Skålarna är nu färdiga för att fyllas med glass, fruktsallad, mousse… Eller varför inte marängsviss?
Kram Karin
Så himla fiffigt!! Borde ju passa perfekt till barnkalaset, de äter ju ändå inte tårta =)
SvaraRaderaGud så fina! Så smart, man slipper ju disken också :)
SvaraRaderaHoppas sonen fick en riktigt bra födelsedag.
/Catta
Vilken strålande ide! Jättefina!
SvaraRaderaSuperfina skålar! :)
SvaraRaderaWow, vilket bra förslag! Det kommer jag garanterat att låna!
SvaraRaderaTack för inspirationen
Hälsar
Sara W
cookiecrumble.se
Vilken kul idé!
SvaraRaderaSkålarna ser väldigt fina ut!
Vilken kul idé de blev ju jättsöta och perfekta för marängsviss.
SvaraRaderaha ha vicken kul idé det måste jag prova!
SvaraRaderaToppen att kunna servera en lchf dessert lite snyggt!
SvaraRaderaKul idé - måste testa :).
SvaraRaderaSå himla COOLT! det måste jag prova!
SvaraRaderaVa duktig du är!!
Ett annat tips är att smälta vit choklad i en skål, sen ringla över mörk choklad utan att blanda om. Så när man doppar ballongerna får man randiga skålar! :)
SvaraRadera