sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 20 november 2011

Saffrans-tryffel, juligt gott!

PICT0003 PICT0008

Saffrans-tryffel

200g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
½ kuvert saffran
1 msk honung
25g smör
1/2 tsk cognac – valfritt!

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, saffran, honung och smör . Häll gräddblandningen över chokladen. Låt stå i någon minut. Tillsätt cognac och vispa till en slät smet. Låt krämen stelna i kylen.

Jag lät tryffeln stå i kylen över natten vilket gjorde att tryffel blev “stenhård” med andra ord alldeles omöjlig att rulla bollar av. Jag smälte därför ner tryffeln igen i mikron och fyllde en isbits-form, tänkte det skulle bli snygga gula stjärnor…
Dessvärre var inte tryffeln inne på samma idé som jag utan vägrade lossna från formen… *djup suck* Självförtroendet att göra goda och fina tryfflar fick sig en rejäl törn!

PICT0004 PICT0021

När jag rullat min tredje tryffel-boll slog mig tanken att dom misslyckade stjärnorna trots allt var ganska snygga i sina former. Jag valde därför att doppa dom som dom var i choklad och blev ganska nöjd med resultatet.

PICT0022 PICT0023

Som ni kanske vet så är jag i full färd med att planera årets julkalender, den tredje i raden! Jag har många roliga tävlingar med fina vinster och några riktigt bra erbjudanden som ni inte vill missa!

Ett av företagen som är med och sponsrar en tävling ni inte vill missa är The Easy way som säljer lyxiga engångsprodukter som glas, tallrikar och bestick. Jag har fått äran att prova några saker och här nedan ser ni bland annat en assiett, ett Martini-glas, ett cocktail-glas, en silver-sked och mini-skål från Nya Silverserien.

Produkterna är visserligen gjorda i plast med känns ändå inte som några engångs-produkter som jag kommer slänga efter användning utan tror definitivt på att använda dom igen efter diskning! Glasen är svagt genomskinliga, syns tydligt på mini-skålen i en av bilderna längre ner. Jag rekommenderar verkligen dessa till fest och kalas, ser redan fram emot att duka upp till nyårsafton!

PICT0027-1 PICT0030-1 PICT0032 PICT0034-1 PICT0035 PICT0037-1 PICT0038 PICT0043 PICT0031-1

9 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut, yum! Ska göra dessa men en stilla undran: utan cognac hur blir det då? Och vilken sort bör man använda?

    Fina engångsprodukter, snyggt när dina tryfflar speglar sig mot "silvret"!

    SvaraRadera
  2. Sv: Vad kul! Jag tror att Camilla har nämnt dig och din blogg. Gick du vlc eller YH?
    Jag trivs jättebra! Det är fruktansvärt mycket hela tiden. Mycket att tänka på, mycket intryck, mycket roliga saker som händer hela tiden, mycket tid som rusar iväg, mycket pendling och matlådor, haha. Men det är helt klart det bästa jag har gjort!

    SvaraRadera
  3. mouahahaha du e som jag... blir LITE arg då smet eller deg inte vill som vi vill ha ha ha. Men man kan skratta gott åt det sen

    ser mumsiga ut..
    jag får nog banne mig testa att göra dom

    SvaraRadera
  4. Dem måste jag oxå testa. Ser ju hur grymt goda ut som helst =)
    Önskar dig en trevlig dag!

    SvaraRadera
  5. Sv: Nä det förstår jag, jag tycker det är tillräckligt jobbigt med pendling från Malmö. Att veckopendla sådär måste vara tungt.

    Jag går YH, så vlc:s schema har jag ingen aning om. Och mot oss är Per och Claes sådär lagom vresiga, hehe. Men det går bra.
    Jag gick förresten vlc, eller vux som det hette där, i Malmö. Men att döma av det jag har sett i Kristianstad verkar er utbildning sååå mycket bättre. Synd att det inte finns fler såna skolor.

    SvaraRadera
  6. Ser ju grymt gott ut med det saffransgula inuti chokladen. Och en gångs grejjorna var ju snygga, ser inte alls ut som plast, trodde det var riktiga innan jag läste :)

    SvaraRadera
  7. Ser ju helt fantastiskt gott ut. Letar alltid efter ngt nytt till julgottebordet. Skall definitvt göra dessa när syrran o jag skall julbaka. ;)

    SvaraRadera
  8. Ser ut som samma recept jag använder, men jag har päronkonjak i mina och rullar dem i florsocker. Visst är de goda!! Man kan ju föräta sig helt tokigt på dem!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Åh, de ser ju hur goda ut som helst! Jag ÄLSKAR saffran, speciellt nu till jul, men är inte jätteförtjust i lussebullar! Dessa praliner skulle jag verkligen kunna tänka mig att testa :D Håller med om att formen blev snygg på dem fast det inte blev stjärnor! Väldigt innovativt!

    SvaraRadera