Om exakt en vecka är det dags för leverans av bröllopstårtan med stort B, en mousse-tårta till ca 75 personer.
Tårtorna kommer bestå av passionsfrukt-mousse och hallon-mousse, dekorerade med vit chokladkant och kanderade rosblad. En rejäl utmaning!
I helgen ska jag dels kandera rosblad i mängder och dels provgöra mousserna för att testa smak och färg. Planen är att göra en tårta där ena moussen är inbakad i den andra, den syns först när när man skär i tårtan. Jag kommer dock inte gör själva bröllopstårtan hemma utan på jobbet där det finns allt jag behöver; formar, bunkar och en rejäl frys.
Utöver bröllopstårtans förberedelser så ska jag även baka en födelsedagstårta till en vän som fyller år på söndag, jag har fått fria händer så jag får se vad jag hittar på för fint.
Det är planen i alla fall, hoppas att jag hinner med allt jag behöver göra trots att jag är ensam hemma med två badsugna busfrön, maken är bortrest och roar sig i den kungliga huvudstaden.
Önskar er alla en varm och skön helg!
Kram Karin
Det låter som du kommer ha fullt upp. Ska bli spännande att få se bilder på dom färdiga tårtorna sedan.
SvaraRaderaHar en fundering.
Hur gör du när du kanderar rosblad?
Lycka till med tårtorna.
Åh, glöm inte att ta kort på tårtverken sen :)
SvaraRadera