lördag 31 juli 2010

Hallon- och blåbärsmuffins - recept


ca 15 stora cupcakes


150 g rumsvarmt smör
200g / 2,2dl socker
2 stora ägg
4 msk mjölk
ca 2,5 dl vetemjöl
2 - 3 tsk bakpulver
150 g frysta eller färska hallon o blåbär

Värm ugnen till ca 200 grader, sänk sedan till 175 när du sätter in muffinsen. Placera 15 pappersformar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar om du inte har någon muffinsplåt.

Rör det mjuka smöret vitt och luftigt med sockret i en skål. Är smöret stenhårt går det att micra några sekunder i mikron, håll dock koll så att det inte smälter allt för mycket.
Vispa ner äggen ett i taget och blanda sedan i mjölken.

Blanda mjöl o bakpulver och sikta ner i smeten, rör om. Blanda försiktigt ner bären, är de frysta kommer smeten stela något men det smälter ut när formarna kommer in i ugnen!.

Grädda i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills de gyllenbruna och  inte är kladdiga längre. Låt svalna fria på ett galler. Dekorera gärna med vaniljmousse och färska bär!

Kram Karin
Share/Bookmark

1 kommentar:

  1. Det är verkligen gott med hallon och blåbär i muffins

    SvaraRadera