Årets påsktårta gjord av ljusa tårtbottnar och överblivet mousse från Nationaldagstårta; rabarbermousse & vaniljmousse, täckt med grädde och MMF. För att få till den äggskals-ovala formen gjorde jag tårtan i just ett stort påskägg, med ett skydd av plastfolie var det bara att lägga i tårtbottnar och fylla på med moussen. Dock blev inte MMF:en som jag ville, troligen på att marsmallowsen var för gammal. Massan blev seg som tuggummi och nästintill okavelbar (ett riktigt ord?) men envis som man är gick det till slut att kavla ut tillräckligt mycket för att täcka tårtan. Innan jag la på "äggskalet" la jag dit två gula plättar där fötterna skulle sticka ut, en snygg detalj som gör att tårtan ser mer verklig ut!
Fötterna är gjord av gulfärgad sockerpasta från Dr Oetker och med tandpetare som stöd. Dom fick torka på en bok med "tårna" hängandes över kanten, därav de något böjda "tårna".
Även om MMF bråkade måste jag säga att jag blev riktigt nöjd med slutresultatet!
Kram Karin
Tårtbrickan kommer från
Jag sitter bara och gapar!
SvaraRaderaJesses kvinna, vilka härliga tårtor du gör och även annat gott!
Är det ok om jag länkar till dig och lånar en bild på denna tårta?
Heja dig!
URHÄFTIG! Du kan du!
SvaraRaderaFörresten, jag kan tyvärr inte komma på söndag. Simon börjar som vanligt jobba tidigare. Jättesynd. Men jag hoppas att ni får trevligt :)
Kram Agnes
Jag måste säga att det var en väldigt söt påsktårta!
SvaraRaderaSå in i hoppsan häftig, vilken fantasi du har!
SvaraRaderavad haftig tarta, riktigt duktigt:-)
SvaraRaderaHahahaha vilken cool tårta Karin!!
SvaraRaderaDu är SÅ DUKTIG!
KRAAAAAAAAAAM
Kul att du tycker som jag om kladdkakor. :)
SvaraRaderaVilken jättefin påsktårta!
Hälsar
Ellen
Hur häftig som helst! du har verkligen lyckats (som alltid) ;) Kram!
SvaraRaderaCoolaste påsktårtan ever!!!!
SvaraRaderahaha ååh den här var ju bara såå läcker! Rolig idé! :)
SvaraRadera