sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 2 november 2009

Recept: Apelsinchoklad - tårtbotten

Så sugen på att pröva detta recept! Just kombinationen apelsin & choklad är ljuvlig och skulle nog passa gott som tårtbotten. Tror denna kaka är så mastig att det nästan inte behövs någon fyllning, eller vad tror ni?

Ingredienser:

150 g smör
1 st apelsin
3 st ägg
3 dl strösocker
1 tsk bakpulver
75 g mörk choklad (70%)
3,5 dl vetemjöl

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Sätt på ugnen på 175°C.

Tvätta apelsinen noga och torka av. Riv sedan av det yttersta orangea skalet med ett rivjärn (var noga med att inte riva för djupt så att du får med något vitt för det ger sämre smak).

Vispa ägg och socker till en ljusgul smet, använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet. Tillsätt bakpulvret och det rivna apelsinskalet och blanda till en jämn smet.

Hacka chokladen.Blanda ner chokladen och vetemjölet. Blanda ner det smälta smöret (kör försiktigt på lägsta hastigheten på elvispen). Blanda snabbt ihop allt till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i 40-45 minuter tills den släpper kanten, prova gärna med en sticka.

Låt kakan svalna en stund, minst 10 minuter. Tag av den löstagbara kanten och lossa kakan från bottnen och flytta kakan till ett serveringsfat.

Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar