sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 16 oktober 2011

Spott and Tell – Kungsörnens cupcakes, del 2

Idag var det dags för Linnéas efterlängtade kalas och dekorering av cupcaksen, och enligt beskrivningen så var det bara att ta påse nr 2 och blanda med 50 g rumsvarmt smör och 2 tsk vatten. Däremot är det enklare att köra smöret mjukt/mjukare med vispen och blanda i pulvret delvis än att enligt Kungsörnens beskrivningen - blanda allt i en skål och vispa. Risken är då stor att allt pulver flyger åt både höger och vänster… *ler*

DSC08146 DSC08147 DSC08148 DSC08149

Jag anade innan jag började att de generöst dekorerade cupcaksen på bilden inte hade något med innehållet att göra. Och tyvärr fick jag rätt! Trots min snåla spritsning så räckte inte frostingen till alla cupcakes utan precis till det antalet jag behövde, 8 stycken istället för 10 stycken per sats. Dåligt!

Självklart var jag tvungen att provsmaka, så jag tog en bit av en odekorerad och kluttade på lite frosting. Smaken av jordgubbe var tydlig och söt, artificiell men helt okej. Klart godkänt för ett barnkalas men kanske inte för någon finsmakare.

DSC08152 DSC08155 DSC08154 DSC08153

Något Kungsörnen däremot var generösa med var det söta strösslet, små färgglada, mjuka sockerkulor. Bara att strö över de frostade cupcaksen…
Blir det strössel över går de utmärkt att spara i en liten burk till nästa gång du blir sugen på att baka!

DSC08160 DSC08161

Då cupcaksen var till dotterns och hennes klasskamrat Melwins födelsedagskalas dekorerade jag några med deras namn. Enkelt snyggt och färggrant!
Barnen på kalaset var mycket imponerade även om inte alla gillade frostingen, men ibland kan det till och med bli för sött även för barn.

DSC08157 DSC08158 DSC08156

Så, vad tycker jag då efter att ha provbakat Kungsörnens Cupcakes Strawberry Surprise?

Positivt
- supenkelt tillvägagångssätt att baka!
- otroligt snabbt sätt att få fram något gott till fikat
- söta och saftigt goda cupcakes
- gulligt strössel

Negativt
- alldeles för lång och krånglig innehållsförteckning men för många kemiska genvägar
- dålig information om antal cupcakes per paket
- för liten sats frosting för att kunna släppa loss i dekoreringen
- frostingen torkar och smular väldigt lätt, går sönder bara man tar i den.

Utvärdering
Jodå, för att vara ett såpass enkelt sätt att baka så är jag nöjd med resultatet, mycket enklare kan det faktiskt inte bli. Då får man köpa cupcaksen färdiga att ta hem! Kan man läsa kan man baka dessa cupcakes!
Cupcaksen blir saftiga och goda med smak av vanilj, och dekoreringen var enkel att göra och använda. Ett plus hade varit om de hade lagt till en engångs-sprits då inte alla har det hemma. En rolig leksak man kan göra mycket fint med!

Jag rekommenderar detta kitt till de som sällan sätter sin fot i köket, de som vill baka med barnen eller till de som inte orkar krångla utan vill ha något gott fort gjort. Det har varit kul att testa men för min del så föredrar jag att baka från grunden med rena ingredienser utan allt för många tillsatser och E-nummer.

Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar