sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 4 november 2009

Beskrivning - Halloween tårta Innan jag gjorde Halloween-tårtan googlade jag på internet och fastnade för denna bilden, en riktigt spöklik halloween-natt! Jag ville ha fullmånen, ett kråkslott och självklart flygande fladdermöss på min tårta.
För att få tårtan att bli som på bilden gjorde jag den i lager. Jag började med den blåa himlen och la sen på den vita månen.. Det gula ljuset i fönstrena fick jag lägga på ett ungefär där slottet skulle vara då jag inte hade någon färdig mall. Efter det kavlade jag ut den svarta MMF och skar sedan ut kråkslottet och träddet på fri hand. För att skära ut de fyrkantiga fönstrena använde jag mig av en platt mejsel och en kork till en penna för att få till det runda fönstret samt fladdermusens vingar. Har man inte de rätta verktygen får man hitta på egna!

Kram Karin


In English:

Before I made my Halloween-cake I Googled the net and found this picture, a ghostly Halloween-night! I wanted the full moon, the old castle and of course the flying bat on my cake.

To make the cake as the picture I had to do it in layers. I started with the blue sky and then added the white moon. Since I didn't have any finished template over the castle I laid the the yellow light in the windows approxamently where the castle would be. After that I rolled out the black MMF on the cake and cut out the castle and three by hand.

To make the square windows I used a flat chisel and for the round window and the wings of the bat a cork from a pen. If you don't have the right tools you have to make your own!

Take care, Karin

1 kommentar: