sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 18 maj 2009

Beskrivning: Alla hjärtans dag - bakelser

Tårt-tokig som jag är kunde jag inte låta bli att göra små tårt-bakelser för att fira kärlekens dag, den 14 februari!
Denn gången så fuskade jag dock och gjorde dessa tårtor med färdig tårtbotten. Jag använde vanliga pepparkaksformar för att få fram hjärt-formen.


Bakelserna är fyllda med mjölkchoklad-mousse (Mmmm, gott) och skumbanans-mousse (Inte riktigt min smak, men kul att pröva nåt nytt), täckt med smörkräm och färdigköpt SP, och lite ätbart glitter...!

Mjökchoklad - mousse

Receptet räcker till ett lager med fyllning

3 dl vispgrädde
150 g dumle

Hetta upp vispgrädden i en kastrull - grädden får absolut inte koka! Lägg i chokladbitarna och smält dem under omrörning på svag värme. Låt svalna ett par timmar i kylen, allra helst över natten! Vispa sedan, helst med elvisp, till en fluffig kräm. Det är viktigt att den får bli riktigt kall innan man vispar den annars kan den skära sig lätt och det blir inget fluff!


Skumbanan - mousse

Receptet räcker till ett lager med fyllning

3 dl vispgrädde
100 g skumbananer

Hetta upp vispgrädden i en kastrull - grädden får absolut inte koka! Lägg i bananbitarna och smält dem under omrörning på svag värme. Låt svalna ett par timmar i kylen, allra helst över natten! Vispa sedan, helst med elvisp, till en fluffig kräm. Det är viktigt att den får bli riktigt kall innan man vispar den annars kan den skära sig lätt och det blir inget fluff!

Smörkräm

Receptet räcker till normalstor tårta
Gott till MMF men sliskigt till SP.

150g smör
1 dl florsocker
2 ägg-gulor
2-3 tsk vaniljsocker

Rör smör och florsocker poröst, tillsätt ägg-gulor och vaniljsocker. Enklast är att göra i matberedare, kör till en jämn smet. Smaksätt eventuellt.


Dom blev riktiga sockerbomber och ingen av oss orkade äta hela hjärtat, men det var gott och lite småmysigt, som det ska vara på Alla hjärtans dag...!

Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar