sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 21 december 2017

Julen 2016: Knapriga choklad- och mandelkakor med Nonstop


2
Under julen äter man sötsaker i alla dess former; godis, bullar, längder, efterrätter och så klart kakor. Detta är ingen klassisk julkaka men ack så god ändå. Söt, knaprig och härligt färgglad tack vare Non stopen.

Ska ni baka något idag så rekommenderar jag varmt dessa kakor!

4
Choklad- och mandelkakor med Nonstop

ca 30-40 beroende på storlek

100g mandel
200g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 ägg
2 krm salt
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 dl Nonstop eller liknande godis

Kör mandlarna i en mixer halvfint, lite större mandelbitar gör det bara extra knaprigt.  Arbeta ihop smör, florsocker, ägg och salt till en slät massa, tillsätt den mixade mandeln.
Blanda mjöl och kakao och sikta ner i smörblandningen, blanda ihop till en deg. Glöm inte att tillsätta Nonstopen. Forma ihop degen, plasta in och låt stå i kylen i minst 30 minuter, helst upp till 2 timmar.

Sätt på ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 0,5 cm tjockt. Skär till rutor (fyrkantiga kakor) eller tryck ut kakor med pepparkaksform (runda kakor). Man får trycka lite extra hårt för att komma igenom Nonstopen. Lägg kakorna på bakplåtsbeklädda plåtar och baka av mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna och förvara dom i en burk i kylen, då blir de extra knapriga.

1
Önskar er alla en fortsatt härlig vecka,
på söndag är det julafton om nån skulle missat det.


Kram Karin
5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar