sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 8 december 2017

Julen 2014: Kokostoppar med smak av saffran & apelsin

Canon 25-11 046 
Kombinationen saffran och apelsin är grymt god. Den kryddiga smaken från saffranet och det söta från apelsinen är helt underbara tillsammans. Om ni inte gjort det tidigare så rekommenderar jag det varmaste att testa, varför inte göra dessa kokostoppar? Saftigt söta med smak av just både apelsin och saffran!

Kokostoppar med smak av saffran & apelsin
200 g kokos
75 g smält smör
1 g saffran
1,5 dl socker
Rivet skal från en apelsin
Saft från en apelsin, ca 1,5 msk
2 ägg

Sätt på ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt svalna.
Stöt saffran med lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret. Rör ihop ägg, socker och apelsinsaft, blanda ner kokos och det smaksatta smöret. Låt smeten svälla i minst 10 minuter. Klicka ut smeten eller forma små koner med händerna och sätt på bakplåtsbeklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Om du vill – smält choklad och doppa botten på kokostopparna, ger ett lite lyxigare intryck.

  Canon 25-11 052
Canon 25-11 055Canon 25-11 060Canon 25-11 061

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar