sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 22 februari 2016

Hemgjord musli - en bra start på dagen!


NÖTTER, FRÖN & HONUNG.
BÅDE NYTTIGT, KNAPRIGT OCH GOTT.
HEMGJORD MUSLI. BRA START PÅ DAGEN.


musli2

Måndagar är långt ifrån allas favoritdag. Den sköna helgen gick alldeles för fort och plötsligt är det dags för skola och arbete. Varför inte börja måndagmorgonen på möjliga bästa sätt? En lika nyttig som god frukost. En kopp kaffe eller the. En skål med yoghurt, kvarg eller annan gott. Lite färska bär. Och några skeda musli… Med detta i magen står du dig bra oavsett vad måndagen har att erbjuda!
Jag har förvånande nog lärt mig att tycka om kvarg, betydligt godare än vad det låter. Jag brukar blanda ut det med grädde så att det blir riktigt krämigt och gott, smakar precis som vanlig fruktyoghurt. Rekommenderas starkt!
 

10245551_10153945960053146_1521922724784035703_n

Receptet har jag hittat hos 56.se men gjort lite förändringar. Egentligen kan man som Kajsa Warg – tager vad man haver där hemma i skafferiet eller välja dina favoriter. Det finns liksom inget rätt eller fel utan gör precis så som du känner. Härligt va!

Hemgjord musli
Denna musli är så god, smakar nästan som Start… men är nyttig!

4 dl blandade nötter
1 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl vita sesamfrön

1/2 dl hela linfrön
1 tsk vaniljpulver/kardemumma/kanel
4-5 msk smör
1 msk flytande honung – valfritt!

Blanda ihop allt, om du vill kan du hacka nötterna i mindre bitar och fördela på plåt. Smaksätt med vanilj, kardemumma eller kanel. Klutta ut smöret och ringla lite honung över allt om du vill. Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter. Rör några gånger under tiden, muslin stelnar helt när den svalnat. Förvara muslin i en glasburk eller burk med lock.

musli3 musli4

Jag önskar er en härlig start på en ny vecka!

Kram Karin

musli6musli5

1 kommentar:

  1. Hemmagjord musli slår alla köpevarianter vi någonsin provat, det bästa av allt är ju att man (precis som du skriver) själv bestämmer innehållet efter sin egen smak. Vi häller gärna i lite äppeljuice eller pressad apelsin innan vi rostar musli, det ger en god smak.

    En fin vecka önskar vi dej,
    kramar

    SvaraRadera