sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 2 februari 2016

Jägarsnus, stukat knä och efterlängtad skidåkning.


IDRE FJÄLL. ÅRLIG TRADITION.
TREDJE GÅNGEN OCH INTE DEN SISTA.
JÄGARSNUS – EN HÄRLIG BLANDNING AV NÖTTER,
CHOKLAD & TORKAD FRUKT.
ENERGI I BACKEN!


IMG_6147

För tredje året i rad åkte vi till Idre fjäll där vi bor i samma härliga stuga mitt uppe på berget, precis bredvid backen. Ungarna längtar varje år och ser nästan mer fram emot skidåkningen än själva julafton. Nästan iallafall. Känslan att bo i samma stuga gör att det känns som om det vore vår egen. Helt underbart!

I år var alla med i backen, till o med barnens yngsta kusin, två år, stod på ett par skidor. Även jag åkte skidor om än inte så länge som jag kanske önskat. Redan på tisdagen blev mina skidor överkörda uppe på toppen, dom for iväg i en enorm glasstrut och ena knät vek sig alldeles fel. Det ledde till en skoterresa ner till läkarstationen där knät konstaterats skadats men helt. Inga allvarliga skador utan en rejälv vridning. Läkaren trodde jag skulle kunna åka efter några dar men jag höll inte riktigt med. Knät gjorde riktigt ont och det visade sig vara en rejäl inre blödning då ena smalbenet vart 3 cm större än det andra. Så jag fick njuta resten av veckan ståendes i backen, inte riktigt enligt planen men jag hade det supertrevligt ändå!

IMG_6122

För att orka med i backen så måste man fylla på med energi, snabb energi som gör att man orkar hela vägen. Därför brukar jag alltid göra ett gäng påsar med jägarsnus. Ett måste att ha i backen! Superenkelt att göra och gott att ha tillgängligt i fickan.

Jägarsnus
1/3 mörk choklad, grovhackad eller bruten i mindre bitar
1/3 torkad frukt
1/3 blandade nötter

Jag har inga exakta mått utan kör på frihand. Blanda dina favoriter till en härlig mix. Dela upp i mindre påsar att ha i jackfickan eller ryggsäcken. Så fort energin sjunkar är det bara att ta en näve energi.

IMG_6143 IMG_6124 IMG_6148

Jag längtar redan till nästa år då vi ska åka till Idre igen. Vi har till o med börjat fundera på att köpa ett eget hus som vi kan hyra ut till andra skidåkande familjer. Men än så länge är det bara en dröm… 

IMG_6155IMG_6165

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar