sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 10 maj 2015

Tävling nr 2


Mina bilder4

Silikonform från Silikomart som du gjuter t.ex. glass, pannacotta och desserter i. 100% platinumsilikon. Tål från -60 grader till +230 grader. Tål även mikrovågsugn och diskmaskin.

Silikomart's Siliconflex non-stick silikonformar gör bakningen och tillverkning av efterrätter så mycket lättare och roligare, då de är så lätta att använda. Siliconflex-formarna är perfekta till bakning och infrysning, till desserter, förrätter och choklad. Eftersom det bara används förstklassigt silikon vid tillverkning av Siliconflex-formar behöver du heller aldrig smörja dem när du bakar i dem. Du kan även ta formen ur frysen och ställa in den direkt i en varm ugn utan att det påverkar formen. Silikomart's Siliconflex-formar finns i en mängd olika utföranden, du hittar garanterat mer än en silikonform du vill ha!

TÄVLING
Berätta vad du skulle baka för gott om du vann dessa härliga silikonformar,
ju smaskigare och fantasirikare desto bättre!
Tävla genom att skriva en kommentar nedan.
Tävlingen avslutas torsdag 14 maj

MISSA INTE!
Att gilla Lyckas med mat på Facebook

Lycka till, kram Karin

17 kommentarer:

 1. Jag ÄLSKAR pannacotta. Så jag skulle använda formerna till det, först och främst. En viol pannacotta i läcker lila färg. Så skulle jag göra chips av kick halvssalt (ÄLSKAR den!!) att servera till pannacottan. Inte komplicerat alls men mina 2 favoritsmaker ihop, kan inte bli bättre :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle gjort sockerkaksmet med olika färger och gjort små bakelse med dom svårt att se hur stora dem är men man ska låta fantasin flöda man kan ju använda dem till vad som helst olika kak sorter is med frukt i och mycket mer.

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag skulle göra olika Choklad praliner med fyllningar med mint, chili, kaffesmak mm.
  Sen skulle jag ha dom till Persiljesmör vitlök och olika smör till att ta fram vid akutbehov.
  Kram Maud Lindberg maude@tyfonmail.se

  SvaraRadera
 4. Åh! Jag tänker efterrätter.
  Glass, sorbet, mousse, pannacotta och sånt där mums. Snyggt att stjälpa upp på ett fint fat med delikata tillbehör. Goda smaker som vanilj, fläder, jordgub, hallon, mango, päron och dulce de leche till exempel - ja kanske inte allt på en gång! ;)

  SvaraRadera
 5. Oj dessa formar vill jag gärna ha. Sist jag var tillStockholm var de slut när jag hade tänkt köpa Hoppas att turen är på min sida denna gång. Jag skulle göra Mjölkchoklad & Päroncogniaks moussebakelser i de kupolformade. Och en citron lakrits mousse i de kvadratiska Sen skulle det nog bli Laxcheesecake eller mattjesbakelser i de runda formarna!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle göra mini naked cakes av dom "cylinderformade" formarna, och kuberna skulle jag gjort pannacotta med smak av dumle med några färska hallon till, och dom sista "runda halverna" formarna skulle jag ha gjort cheesecakes i. Alltså häller man först cheesecakesmeten å ställer den i kylen en stund, mätar vilken diameter dom har och gör minibottnar på en plåt, gräddar dom och sen så lägger man dom på cheeseckaesen som har stått i kylen, och sen in i frysen!

  SvaraRadera
 7. I de runda och fyrkantiga skulle jag göra randiga moussebakelser, varför inte jordgubb och choklad eller jordgubb och citron. Låta varje mousselager stelna innan nästa åker på. Baka en kladdkakebotten och stansa ut för att ha som bas skulle bli smaskens till. I "halvorna skulle jag nog göra en fräsch citronsorbet som serveras med färska blåbär.

  SvaraRadera
 8. Åh, vad kul.

  Jag skulle testa att göra både glass, pannacotta och muffins i formarna. Säkert andra godsaker också.

  I födelsedagspresent fick jag både vita jordgubbar och röd fläder så dessa skulle jag använda mig av för att smaksätta och experimentera lite med.

  SvaraRadera
 9. Jag är gärna med och tävlar, och skulle en baka en massa spännande i dessa former. Skulle baka chokladpraliner, cupcakes och pannacotta som är så grymt gott.

  Gillar på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Jag skulle försöka mej på någon chokladpralin med någon fyllning, kanske rabarber. Glass som är gjord på rysk youghurt och frukt./Irene Stoltz Öhman

  SvaraRadera
 11. Jag skulle roa mig med att göra pannacotta i olika smaker (både söta och andra), dessutom skulle jag gjuta glass. Sedan har jag ett recept på ferro rocher bakelser som skulle passa oändligt bra i de halva sfärerna. Det är vad jag kommer på direkt ...

  Ulrika AB

  SvaraRadera
 12. Jag hade gjort en vaniljbavaroise och servera med kokta plommon och kanelcrunch. // Erica.E

  SvaraRadera
 13. De små halvcirklarna skulle jag använda för att baka färgade sockerkaksbollar att stoppa ner i sockerkakssmet och på så sätt få prickig sockerkaka. De cylinderformade skulle jag använda till minitårtor eller fina efterrätter, och de fyrkantiga antagligen till att baka fykanter att bygga en kakborg eller liknande av!

  SvaraRadera
 14. Jag hade gjort olika smaker och och använt mig av de flesta former av Silikomart för att göra fantastiskt goda chokladpraliner. Sedan försöka mig på olika cupcakesvarianter med choklad/vanilljfrosting på som garnering. Med de stora kuberna kan jag göra häftiga srobet/glassdesserter med smak av sommaren :)

  /Emelie Eklund

  SvaraRadera
 15. Sorbet! Det finns inga gränser för den efterrätten och jag vill varmt rekommendera Timjan-sorbet. Det låter inte gott men det är min favoritsorbet! Gillar på FB såklart. Glada hälsningar Jennya Johansson

  SvaraRadera
 16. Mini-cheescakes & mini-chokladfondanter. Och gräddtryffel med mandellikör!

  Hälsningar
  Paola

  paola.allegrini@ymail.com

  SvaraRadera
 17. Jag skulle baka cheesecake till en efterrättsbuffé som jag ska göra till min morbrors 40-års fest!

  SvaraRadera