sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 19 maj 2015

Ljuvlig tryffelkaka

Canon 049


Som ni kanske vet så älskar jag enkla saker, de ska vara enkla att göra och gärna innehålla få ingredienser, att kakan sen är ljuvligt god gör ju saken bara ännu bättre! Och denna är verkligen både löjligt enkel och god, kräver visserligen lite förberedelser men inga direkta konstigheter som inte går att lösa med det man har hemma. Ska du bara baka en enda sak denna veckan så gör denna, du kommer inte ångra dig!

Tryffelkaka

Innan du börjar bör du förbereda vissa saker!
- du behöver en vattentät bakform som inte släpper in vatten, gör ett test innan du häller i smeten.
- du behöver en ugnsfastform som är större och gärna lika hög som själva bakformen.
Bakformen ska ställas i den ugnsfasta formen som sen kommer fyllas med vatten upp till mitten på bakformen.
- du behöver kokande vatten
- utklippt bakplåtspapper som passar i botten på bakformen
… och aluminiumfolie.

400 g choklad
225 g smör
6 ägg

Sätt på ugnen på 220 grader.
Vispa äggen vitt och fluffigt. Smält choklad och smör tillsammans. Häll under vispning i chokladen i äggfluffet och blanda till en jämn smet. Ställ bakformen i den ugnsfasta formen, lägg det utklippta bakplåtspappret i botten (då lossnar kakan lättare) och häll på chokladsmeten. Täck bakformen med aluminiumfolie. Fyll genast på med kokande vatten i den större formen och ställ ugnen. Baka av i ca 35 – 40 minuter. Kakan kommer se ofärdig ut men sätter sig efter några timmar i kylen.

unnamed123

Dra med en kniv längs kanterna, lägg på serveringsfatet på bakformen och vänd allt upp o ned. Dra försiktigt bort bakplåtspappret och pudra över lite kakao. Vill du få olika nyanser kan du blanda ut kakaon med florsocker och inte potatismjöl som jag gjorde. Suck, man lär sig den hårda vägen.
För att få till ett fint mönster så är mitt tips att klippa hål i OH-papperer eller varför inte fint mönstrat tårtpapper?


Canon 047Canon 057 Canon 035Canon 042Canon 054Canon 051

1 kommentar: