sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 8 maj 2015

Tävling nr 1

Mina bilder3

Nordic Wares kakformar vann det prestigefyllda priset Formidable Grand Prix 2007.

En härligt symmetrisk form i från Nordic Ware, det välkända amerikanska företaget med nordiska anor. Nordic Ware har sedan femtiotalet producerat kakformar av högsta kvalitet.

Formen är tillverkade i gjuten aluminium med en non-stick beläggning vilket gör dem så lättbakade. Formarna är tunga och gedigna, de bakar dina kakor jämt och fördelar värmen fint genom hela formen oavsett mönster.

Formen rymmer ca 2,4 liter.  Innan varje användning, pensla insidan med smör och strö lite mjöl över.Tillverkaren rekommenderar att man inte fyller kakformen mer än till 3/4 för att undvika att det rinner över. Diskas för hand med diskmedel och vatten.

Formen säljs hos Bagaren och Kocken men är tillfälligt slut.
http://bagarenochkocken.se/baktillbehor/nordic-ware-bakformar/nordic-ware-bundt-squared-pan/

TÄVLING
Berätta vad du skulle baka för gott om du vann denna otroligt vackra bakform,
ju smaskigare och fantasirikt desto bättre!

Tävla genom att skriva en kommentar nedan.
Tävlingen avslutas måndag den 11 maj!


MISSA INTE!
Att gilla Nordic Ware Scandinavia på Facebook
Facebook.com/Nordic-Ware-Scandinavia

Att gilla Bagaren och Kocken på Facebook
Facebook.com/Bagaren-och-Kocken

Lycka till, kram Karin

47 kommentarer:

  1. Åh! Jag skulle nog göra en riktigt tung och saftigt god chokladkaka, möjligen med lite nutella i smeten,, och sen en kaffeganache och massor av rostade nötter på. Det vore riktigt smaskigt! Och med typ fem kalas i maj så vill det till att hitta på många godsaker!

    SvaraRadera
  2. Jag skulle baka Farmors Ankas chokladkaka med kaffe.Det blir himmelskt god och saftig,alltid given på fika bordet.Innan servering pudrar man på lite florsocker och lägger på lite fina blommor som dekoration.

    SvaraRadera
  3. Jag ska genast börja laborera fram det perfekta receptet på rabarber- och kokoskaka med persikoglasyr för det vill jag baka i den fina formen :)

    SvaraRadera
  4. Jag skulle baka en blåbärskaka i botten och en hallonkaka ovanpå och så grädda dom samtidigt. Sen göra en vanlig florsockerglasyr och hälla över lite snyggt och prydligt, och sen på med blåbär, chokladhack och hallon!

    SvaraRadera
  5. Jag skulle baka en god och saftig glutenfri sockerkaka så även jag med glutenintolerans kan få njuta av ett gott och snyggt bakverk!!

    SvaraRadera
  6. En devils food cake... Som är så härligt mörk och chokladig att den är syndig!

    SvaraRadera
  7. Jag skulle baka en chokladkaka med Centerchoklad i smeten som överraskning när man skär. Kanske toppa den med chokladganache också. Den skulle jag bjuda mina nya kollegor på eftersom jag är med i fredagsfikagruppen. :)

    SvaraRadera
  8. Jag skulle baka en vaniljsockerkaka med grovhackad mörk choklad i och sen täcka den i chokladglasyr. Enkelt och gott!

    SvaraRadera
  9. Jag skulle baka en sockerkaka som på utsidan är av ljus smet, i mitten finns chokladsmet, ett lager cheesecake och hallon, underbart god är den.

    SvaraRadera
  10. Jag skulle nog baka en nuttela-sockerkaka med finhackade hasselnötter som man bröar formen med. Kanske lite grovhackade hasselnötter i kakan också. Låter gott! :)

    SvaraRadera
  11. Jag skulle använda den till min Herman som jag har på jäsning. Med fyllning av rivet äpple, hackad choklad och hackade nätter.

    SvaraRadera
  12. Tiger-apelsinkaka. Eller sockerkaka med äppelbitar doppade i kanel.

    SvaraRadera
  13. Jag skulle bara en enkel sockerkaksbotten och dekorera den till en vulkan, med röd gelé eller smörkräm rinnande ur mitten :)

    SvaraRadera
  14. Sockerkaka med nutella inti och choklad ghnach över med nöter himmelsk god 😋

    SvaraRadera
  15. Jag skulle baka en saftig chokladkaka, dela den på mitten och fylla med vit chokladmousse. Sedan skulle jag fylla hålet i mitten med en fräsch citrussallad att äta till. Eventuellt skulle jag även toppa med en chokladganache

    SvaraRadera
  16. en enkel med god citronsockerkaka. Det slår allt!!!

    SvaraRadera
  17. Den skulle ju vara perfekt till midsommar! Jag skulle baka en saftig vaniljkaka som jag skulle dela på mitten, bre på ett lager nutella och sen lägga ihop den igen. Skulle täcka den med en len vit chokladfrosting och fylla hålet med massa färska jordgubbar :)

    SvaraRadera
  18. Majas skafferi9 maj 2015 kl. 19:30

    En saftig citron och blåbärskaka med jämtländska blåbär skulle nog få fylla en sådan form men en tunn citronglasyr så man fortfarande kan se det fina mönstret! Vilken form

    SvaraRadera
  19. När jag ser formen tänker jag på en diamant. Så jag skulle göra en kaka med lyx. En sockerkaka innehållandes vitchoklad och hallon. Och en vit glasyr och slutligen strössel som är som små glittrande stenar, de gråa helst.

    Mail: mixenpixen@hotmail.com

    SvaraRadera
  20. Jag kan se framför mig en underbar Brylépudding (crème caramel) gjord i denna bakform! Formen skulle ge denna pudding en otrolig my läcker design och en oemotståndlig frestelse för ögonen ;-)

    SvaraRadera
  21. Vill ha, va snygg! Jag tänker mig en tårtbotten som man sedan fyller med ett lager passionsfruktsmousse och ett lager med choklad, sedan för att dekorera så spritsar men grädde på :)

    SvaraRadera
  22. Jag skulle baka en chokladkaka med körsbär. Toppad med dulce de leche o färska körsbär

    SvaraRadera
  23. Chokladkaka med tryffel. Blockchoklad, kaffe, whisky, smör, socker, vetemjöl, ägg.
    Tryffel. Vispgrädde, smör, chili, muscovadoråsocker, mörk choklad.
    Smaskens! Maud Lindberg maude@tyfonmail.se

    SvaraRadera
  24. Ärligt talat så skulle inte jag baka utan jag skulle låta min 2 åriga son baka en hederlig sockerkaka till mig som fika ☺ (med hjälp från mig förstås) kram på er ☺

    SvaraRadera
  25. En hallon-lakrtits tårta fylld med hallongrädde med lakrits i. Jag skulle färga bottnarna svart och röd. På tårtans så skulle det vara grädde och hallon-lakrtisskallar.

    SvaraRadera
  26. Jag skulle göra en choklad naked cake med päronkinuski fyllning toppad med färska frukter och lite blommor. Formen skulle bli väldigt häftig för en naked cake

    SvaraRadera
  27. Jag skulle baka Banankaka, med kaffe och kanel. Förhoppningsvis så "dör" kakan lite så att den blir lite tung o geggig :-)

    SvaraRadera
  28. Jag skulle göra en mjuk kanelbullekaka den har blivit min favorit med den unika kakform kommer det bli Succé

    SvaraRadera
  29. Jag skulle baka en fruktkaka.

    Ingredienser:
    200 gram smör
    0,5 dl ströbröd
    2,5 dl socker
    3 ägg
    3,5 dl vetemjöl
    0,5 tsk bakpulver
    Torkad frukt: 2,5 dl blandad torkad frukt som ex. 1 dl russin samt 0,5 dl vardera av torkade hackade aprikoser, fikon och dadlar eller ananas, papaya och kiwi eller 50 gram suckat, 50 gram syltade apelsinskal samt 10 cocktailbär

    lydia_sleyman@hotmail.com

    SvaraRadera
  30. Jag skulle baka ihop med min dotter som är snart 4 år. Det är alltid en fröjd! Då gör vi en sockerkaka och så får hon välja smaksättning. Hon har ingen gräns på fantasin så det kan bli väldigt intressanta smakupplevelser :)

    SvaraRadera
  31. Apelsinsockerkaka med valnöt och finhackade dadlar, med mörk, smält choklad ovanpå.

    SvaraRadera
  32. Jag skulle baka en silvia kaka , skära den i tårtlager och sedan göra massor med toppning kräm som jag även har emellan. En silvia tårta med massor av gott gojs. Yum!!

    SvaraRadera
  33. Linda Axelsson10 maj 2015 kl. 09:02

    Jag skulle baka en härlig citronkaka och göra en härlig vaniljkräm/frosting som jag häller över och låter rinna som en ganach längs sidorna.

    SvaraRadera
  34. Jag skulle baka en helt vanlig tigerkaka, tror effekten skulle bli häftig med den formen 😀

    SvaraRadera
  35. För att den vackra formen ska komma till sin rätt skulle jag göra en Sverigekaka! Ingen topping på kakan som döljer det fina mönstret utan en ljus kaka som framhäver det, samtidigt som smör- och vaniljfyllningen gör kakan oemotståndligt god! Så enkelt, gott och vackert!

    SvaraRadera
  36. dottern älskar att baka, jag tror hon genast skulle göra sin specialcitronsockerkaka med glasyr på.

    SvaraRadera
  37. För att den vackra formen ska komma till sin rätt skulle jag baka en Sverigekaka! Ingen topping som döljer mönstret utan en ljus kaka som framhäver det. Den läckra smör- och vaniljfyllningen kommer som en överraskning och gör kakan enkel, vacker och oemotståndligt god!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En saftig chokladkaka m punchgrädde.

      Radera
  38. Jag skulle baka sockerkaka med citron.
    och för att inte förstöra mönstret på kakan så skulle jag fylla hålet med vit chokladganache smaksatt med citron.

    SvaraRadera
  39. Jag skulle göra en otroligt god banankaka med ingefära. För att inte dölja mönstret skulle jag göra en ganache med mörk choklad att hälla över och strö lite hackade nötter på. Ev. lite hemmagjord vaniljglass i mitten.⭐⭐⭐

    SvaraRadera
  40. Jag skulle baka en klassisk sockerkaka som man sedan häller brynt smör blandat med vanilj på så sockerkakan blir riktigt saftig o god!

    SvaraRadera
  41. Jag skulle göra en chokladkaka med apelsinsmak. Tänk romerska bågar som chokladkaka. Precis som flera andra också har skrivit så skulle jag inte använda någon topping utan istället låta sockerkakan vara naturell för att framhäva det vackra mönstret på kakan.

    SvaraRadera
  42. Åh, jag har alltid velat ha en sånn form!! Jag skulle baka den fluffigaste sockerkakan med inslag av rivet citronskal och en fantastisk lemoncurd som skulle ringla längst sidorna av kakan. Så att man framhäver den otroligt fina formen som kakan. Skulle toppa allt med massa olika bär längst runt hela kakan, för att man ska få den där sommriga känslan. Den perfekta kakan!

    SvaraRadera
  43. Jag skullle baka en god mjuk kaka full av färska bär som snart kommer att mogna. Dekorera den med frosting och massor av bär.
    Mvh Eva
    evagustafsson_83@hotmail.com

    SvaraRadera
  44. Jag skulle göra en fantastisk smulig citron kaka där en smuldeg är i botten och en frisk citron fyllning hälls över för att sedan smula över de resterande av smulorna. Kakan har ett mjukt saftigt innanmäte och en frasig topp. För att inte förstöra det fantastiska mönstret och formen skulle jag brevid kakan servera en blandning av turkisk yoghurt och vispad grädde med lite vanilj. Självklart lägger jag upp en bild och recept så att flera kan njuta av denna härlighet om jag skulle vinna formen 😄
    Hälsningar Åsa
    asa74johasson@gmail.com

    SvaraRadera
  45. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  46. Åååh! Världens finaste formar.
    Skue baka en enkel sockerkaka med citronskal!

    SvaraRadera