sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 26 november 2014

Tänd ett ljus…


  


För några veckor sen fick jag ett mail från Claudia som planerat att ha ett ljusparty och undrade om jag kunde baka något gott till det. Självklart och maskineriet med galna idéer satte igång. En värdinna för ett ljusparty måste ju kunna visa upp en representabel tårta och då självklart i ljusform. Jag är inte först med denna iden utan andra har gjort den tidigare, bland annat Mattias med bloggen Bake my day. Han täckte dock sina ljus med smält vit choklad medan jag använde marsipan istället. Hur som helst så blev det en riktigt cool tårta!

Beskrivning
För att få tårtorna stadiga så gjorde jag dom i bunkar, täck med plastfolie eller plastpåse. Börja med att skära tårtbotten i lagom stora rundlar och fyll sedan på med fyllning – botten – fyllning osv. Avsluta med en bottenskiva och pressa försiktigt ihop. Låt stå i kylen över natten, gärna med tyngd ovanpå så att tårtan pressas ihop och får en fast form.

Ta försiktigt ut tårtorna ur sina burkar, täck med valfri smörkräm och klä sedan in med marsipan eller annan pasta. Ett brunnet ljus kan se ut lite hur som helst, så här finns inga rätt eller fel, bara din fantasi. Men vad vore ett ljus utan en brinnande veke? En ganska mesig tårta… Jag kom att tänka på vår lilla klåfingriga dotter som älskar att pilla loss vekarna från våra värmeljus och fick en lysande ide. Ganska tydligt är det inte mig hon har fått klåfingrigheten då jag hade stora problem med att få ut veken, men skam den som ger sig.

Skär ett litet kryss på toppen av ljusen och pilla försiktigt ner ljusveken. Tänd den som ett vanligt ljus och veken brinner i ca 15 – 20 sekunder – en cool effekt som imponerar på de flesta!

   

Men kära vänner, glöm inte att släcka ljuset efter er!
Något som är extra viktigt nu när första advent är runt hörnet
och levande ljus tänds i var mans hem!

Ta hand om er, kram Karin

1 kommentar:

  1. Vad märkvärdigt idé! Jag gillar den!

    Ha en solig dag!

    Pablo - www.SOLEADO.se

    SvaraRadera