sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 20 november 2014

Ödlor, ormar och annat läskigt




Denna härligt fantasifulla och kanske lite läskiga tårta fick Liam när han fyllde 7 år. Denna lilla killen älskar allt som har med dinosaurier, ödlor och sånt där som vi andra inte är lika förtjusta i. Önskemålet var en bergsliknande tårta med djur i olika färger och former. Bergs-marmoreringen fick jag fram genom att blanda ljust grå och svart marsipan, när dom nästan är blandade kavlar du ut pastan och får effekter liknande en riktig sten.



Jag är riktigt nöjd över den salamander-liknande ödlan, hans blick blev verkligen intensiv. Glittret på hans rygg kommer från Kakburken och är inte direkt ätbart. Man kan äta det men kroppen tar inte upp glittret utan det passerar genom systemet. Jag dekorerade därför endast figurerna som tas bort innan servering och ingen kommer till skada. Men det ger helt klart en häftig effekt!



Stenbumlingarna och benen är gjorda i marsipan och gräset är  färgad smörkräm som jag spritsat dit för att få lite grönska på tårtan.
Helt klart en annorlunda våningstårta där botten är en vanlig rund tårta och den övre mer halvmåne-formad. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad tårtan är fylld med men gissar på chokladmousse o hallonkompott.



Efteråt fick jag veta att Liam blev jättenöjd, han kunde knappt tro sina ögon när han fick se tårtan.
Finns inget roligare att höra, som musik för mina små öron.

Kram Karin

1 kommentar: