sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 28 november 2014

Lyxigt enkel Nutellamousse




Denna mousse är så löjligt enkel och så ofattbart god att ni inte får missa den. Gör den redan ikväll till fredagsmyset! So otroligt krämigt len och god. Gillar ni Nutella kommer ni älska denna, jag lovar!

Nutellamousse
Räcker till 4 små portioner eller en stor, bara till dig själv.
250 g rumsvarm Mascarpone (en hel förpackning)
1 dl rumsvarm Nutella

Det är viktigt att ingredienserna är rumsvarma! Har du inte tid att vänta är mitt tips att ställa förpackningarna i var sin skål med varmt vatten i några minuter, funkar finfint. Blanda fluffigt med en handvisp tills allt är väl blandat. Klart.
Fördela i fina glas, dekorera med grädde, frukt eller kanderade nötter. Låt stå i kylen en halvtimme, sen är det bara att njuuuta!


I botten av mina glas hade jag lite hackade chokladdoppade nötter från ett tidigare inlägg och på toppen kanderade hasselnötter, även det mycket enkelt att göra.

Kanderade nötter
150 g hasselnötter
1 dl socker
3 msk vatten

Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvarm platta tills skalet börjar spricka och nötterna fått svagt gyllenbrun färg. Skaka pannan med jämna mellanrum.  Häll ut de färdigrostade nötterna i en handduk och gnugga bort det mesta av skalet.
Smält sockret i stekpannan tills det fått gyllenbrun färg. Koka upp vattnet och häll det hett i det smälta sockret. Häll försiktigt eftersom det bubblar upp rejält. Koka sockerlagen ytterligare några minuter under omrörning så att sockret åter smälter. Tillsätt nötkärnorna när det mesta av vattnet kokat bort. Rör om tills nötterna är sockertäckta.  Häll ut nötterna på bakplåtspapper och sära dem åt med en gaffel.

Jag önskar er alla en härlig helg!
Och testa nu denna mousse, jag tror inte ni kommer bli besvikna…

Kram Karin

Canon 24-11 051Canon 24-11 025
Canon 24-11 026Canon 24-11 030

1 kommentar:

  1. Wow, det kan ju inte bli bättre, choklad OCH kanderade nötter,! helgen är räddad

    SvaraRadera