sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 31 mars 2014

Smygstart på påsken…


IMG_5515
Här kommer en liten tjuvstart på påsken med små minimorötter och söta lammsvansar. Påsken är ju sen i år och vem orkar vänta flera veckor till dess? Jag har gjort vuxenvarianter med alkohol men självklart går dom att göra barnfria / alkoholfria. Superenkla och riktigt goda!
Mini-moröttermed smak av blodapelsin

IMG_5537IMG_5520 

ca 200 g sockerkaka eller tårtbotten
1 – 2 msk Boris Jelzin Blodapelsin
Alkoholfritt alternativ – pressa i saft från blodapelsin eller vanlig apelsin.

Blanda allt till en knådbar deg och rulla små koner/morötter. Låt stå i kylen nån timme.
Smält orange candy malts (färgad choklad) + ev lite kokosfett för att göra chokladen tunnare.
Doppa morötterna i chokladen och låt torka lite, skåra ränder med en kniv och sätt dit lite grön marsipan som blast.

NJUT!


IMG_5528 IMG_5519IMG_5525

Lammsvansarmed smak av kokos

IMG_5531 IMG_5534

ca 200 g sockerkaka eller tårtbotten
1 – 2 msk Malibu carribean rum
Alkoholfritt alternativ -  några droppar kokosessense + några msk Philadelphia ost / creme cheese

Blanda allt till en knådbar deg och rulla små bollar. Låt stå i kylen nån timme.
Smält vit choklad + ev lite kokosfett för att göra chokladen tunnare.
Doppa bollarna i chokladen och rulla sedan i kokosflingor.

NJUT!


IMG_5516


Likörerna jag använt i recepten kommer från

vinvaruhuset_logo

1 kommentar:

  1. Ser gott ut :)
    Tack för gott recept
    GLAD PÅSK! Ha en skön ledighet!

    SvaraRadera