sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 22 mars 2014

Med nål och tråd…


IMG_5140


Det var allt för länge sen jag bloggade, ingen bra ursäkt mer än att den mesta tiden i mitt liv går åt till att äta, sova och jobba. När jag väl har tid är jag för trött och när jag väl får suget på att blogga har jag inte tid. Ett moment 22. Men här kommer iallafall en av många tårtor jag gjort den senaste tiden. En tårta för den händige och pysslige, som älskar att sy och tråckla – en korsstygns tårta!

Denna tårta gjorde jag till min vän Eleonor som inte bara är bibliotekarie utan även älskar korsstygn, så vad passar inte bättre än just det på tårtan! Först funderade jag på att krångla till det med att rulla marsipan i små bitar och sedan lägga som korsstygn men det skulle bli alldeles för pilligt så jag valde kristyr istället. Betydligt enklare och mer verklighetstroget!


IMG_5137IMG_5160 


Tårtan innehöll mjölkchokladmousse och hallonkompott, en grymt god kombination!
Täckt och dekorerad med marsipan och kristyr.

Här kommer en drös med bilder på olika detaljer, allt från trådrulle, sax och fingerborg.IMG_5166 IMG_5165  IMG_5163 IMG_5164

Lovar att blogga snart igen!

Kram Karin

IMG_5162 
    

2 kommentarer:

  1. Kan bara säga att tårtan var alldeles underbar, och fantastiskt god. Jag blev nästan tårögd när jag såg tårtan för Karin hade verkligen fångat mig ;)
    Du är bäst Karin! Kramar <3

    SvaraRadera
  2. Helt fantastisk tårta. Snyggt jobbat!

    SvaraRadera