sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 7 september 2012

Pippi & Emil

PICT0013
När min kompis Therese barn fyllde år fick Ludwig en Eruptor cake och Meja en Trassel-tårta. Denna gången var det Idas tur att fylla år och då hon älskar Pippi och Emil, så vad passar inte bättre än en tårta med just det…?

Då jag hade minst sagt fullt upp med bröllopstårtan blev inte figurerna så fina som dom kunnat bli. Bland annat var Pippis huvud och kropp två skilda delar vilket inte passade så snyggt ihop men jag har retuscherat bort det mesta på dessa bilder, men tittar man nog så ser man “halshuggningen”.
Pippis flätor gjorde jag genom att sticka en bit av en grillpinne genom huvudet och sedan klä in i sugarpaste, på det sättet sloknar dom aldrig. Samma sak gjorde jag med Emils bysse…

Emil Pippi
Smålänning som jag numera är så har jag lärt mig att ta vara på allt, så de löv som blev över från blomstrande bröllopstårtan använde jag som dekoration även på denna tårtan, man får inte vara dum…!

Tårtan är gjord på ljusa bottnar, fylld med mjölkchoklad-mousse och hallon-kompott, täckt med marsipan och dekorerad med sugarpaste.

Pipps flätor Skitiga fötterPICT0030
Här nedan ser ni min egna lilla Emil… Och han är minst lika busig, speciellt med vår nya lilla kattunge som har bär som en påse nötter. Hon kommer bli världens snällaste katt!

Kram Karin

PICT0023

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar