sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 16 mars 2012

Skylanders Eruptor cake

PICT0032-001

Denna tårta gjorde jag till Ludwig, Mejas storebror som firades samma dag. Ett av hans stora nöjen är att spela Skylander och jag fick utmaningen att göra spelkonsollen + en figur som tårta, inte det enklaste men skam den som ger sig!
Jag valde Europtor, en gubbe som jag i min enfald skulle vara enkel att modellera men ack va fel jag hade. Först gjorde jag den i gul sp som jag sen målade rödbrun men den blev inget bra så då färgade jag sp:n rödbrun istället och ristade in “sprickorna” i huden med tandpetare. Dessa sprickor fyllde jag senare i med svart pastafärg för att de skulle synas bättre.
Att få armar och ben att sitta fast är en helt annan historia men som ni ser så lyckades jag till slut få dom att fastna. *ler*

Denna tårtan är fylld med vit choklad-mousse och rårörda hallon.

PICT0034-001
PICT0030-001 PICT0040-001
PICT0039-001

6 kommentarer:

 1. Vilka fina tårtor du gjort!

  SvaraRadera
 2. Sonen som är sju år tyckte den var fantastiskt fin!

  SvaraRadera
 3. Den blev ju helt perfekt! Eller "Sååå cool" som min 7-åring sa när han såg den.

  Kram

  SvaraRadera
 4. sån ville min son ha som tårta..... men dom kunde inte fixa det på bageriet..... verkligen fin!!!din son har tur som har en sån duktig mamma!!!

  SvaraRadera
 5. Kanonfin tårta!! Hur gjorde du för att portalen skulle vara lite nersänkt?? Min systerson vill att jag ska göra en sån till hans födelsedag.. phu har lite jobb framför mig ;)

  SvaraRadera