sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 21 augusti 2012

Upp-piggande isglass

PICT0006

Härom dagen var det olidligt varmt och barnen tjatade om glass… Jag såg då fruktskålen med päron och kom på en genial tanke om att göra egen Piggelin-glass. Både läskande o gott! Jag har alltid trott att Piggelin smakar just päron men tydligen har jag i alla år haft fel då den enligt GB smakar tuttifrutti…!

0 PICT0011


Då jag gillar att experimentera så har jag dessvärre lite svårt att ge er ett exakt recept då jag gjorde lite på känn, men på ett ungefär så gjorde jag så här:

Upp-piggande isglass
Ca 2-3 st glassar

2 päron, skalade o tärnade
3 dl vatten
4 msk socker, låter det mycket så börja med hälften, smaka av efter ha päronen kokat mjuka och ha i ev lite mer socker.

Koka de skalade o tärnade päronen i vatten tills de är mjuka nog att mosa med gaffel. Det går olika fort beroende på hur hårda päron du har. Hårdheten påverkar även sötman i glassen, ju mjukare päron desto sötare frukt!
När päronbitarna är mjuka så allt stå och dra, ju längre desto mer smak. Sila av och häll upp i glass-formar. För att få fram den gul-gröna nyansen hade jag i lite lite pastafärg, men det går lika bra med en droppe gul och en droppe grön hushållsfärg.
Låt stå i frysen några timmar, sen är det bara att njuta…!

PICT0016
Glassens skrovlighet beror på fruktrester från päronen, silar man med ett melittafilter eller saftduk så får man en slätare yta.

PICT0014 PICT0019 PICT0026
Glassen fick helt klart godkänt av dottern och så även av mig. Detta kommer jag definitivt  göra om igen!

Kram Karin

PICT0021

6 kommentarer:

 1. Min son är fortfarande för liten för isglass men maken är galen i piggelin! Detta ska jag testa att göra till honom. =)

  SvaraRadera
 2. Håller med ovanstående, bra idé! Längesen jag var inne på din sida, vad snyggt det har blivit!

  SvaraRadera
 3. Vilken superduper idé! Måste prova... kanske lyckas man få i sonen frukt på detta sätt ;) Kram från Austalien ~Pernilla

  SvaraRadera
 4. Gott. Jag trodde också piggelin smakade päron.

  Jonas Karp - Kungsbacka

  SvaraRadera