sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 8 augusti 2012

Jag älskar färg!

PICT0005
Något som piggar upp mig och som gör mig glad är färg. Gärna härligt knalliga färger som rött, orange, rosa, men även gul, grönt och blått. Min kära mor har dille på blått och ironiskt nog har jag istället för att anamma hennes älsklingsfärg gått över till den röda sidan. Vet inte riktigt varför men färg gör mig lyckigare…!

Tanken bakom dessa bilder är egentligen inte så mycket sakerna i sig som alla vackra färger. Jag plockade ihop så många färgglada saker jag kunde hitta här hemma och gjorde ett collage/stilleben av det hela. Trots att jag bara valde sakerna utefter dess färg så speglar dom mig som person. Cool men ändå lagom barnslig, godisälskande bagerskan! *ler*

PICT0007 PICT0008PICT0010
Jag fyllde ju år i lördags och orkade inte riktigt ställa mig att baka en vacker och god tårta, istället blev det en smarrigt enkel siraps-kladdkaka. Jag bytte helt enkelt bara ut sockret mot sirap och den fick en ljuv smak av kola…

Sirapskladdkaka
12-16 port

100 g Arla smör
2 1/2 dl ljus sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Nonstop

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop sirap och ägg. Knäck i två ägg. Blanda mjöl, kakao o vaniljsocker och rör ner det i smeten så att allt blir väl blandat. Häll till sist i det smälta smöret och rör om väl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min. När kakan är nästan klar, så ta ut kakan och tryck försiktigt dit nonstopen och ställ in kakan i ugnen igen. På detta sätt minskar du risken att nonstopen sjunker ner i smeten och försvinner.
Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
 PICT0013

PICT0016 PICT0019 PICT0026

PICT0029 PICT0032PICT0034 PICT0033 

Sommarlovets slut närmar sig med stormsteg, knappa två veckor kvar sen kommer vardagen som ett brev på posten. Trots allt ganska skönt även om det har varit mysigt att vara hemma med barnen i nästan två månader. Men jag tror vi alla kommer uppskatta vardagens lunk med både skola och dagis. Jag ser fram emot att få lite egentid och kunna lägga lite mer tid o energi på bloggen som behöver all kärlek och omsorg som den kan få!

Något som dock nästan är färdigt är vårt kök! Hipp hipp hurra! Vi har “bara” lite färg och tapeter kvar, elektrikern ska dra lite sladdar och snickaren ska spika några spikar. Planen på att få det klart snabb gick i stöpet ganska fort men jag är så sjukt nöjd med vårt kök att det inte spelar någon roll längre… Vi har fått vårt drömkök och det är det viktigaste! Jag lovar att visa upp det när det är färdigt, dröjer dock ett litet tag till, men den som väntar på något gott…

Många kramar till er alla, Karin

PS. Ni har väl inte missat att jakten på Årets matblogg är igång igen!?
Nominera din favorit-blogg här! Senast den 13 augusti.

PICT0027

3 kommentarer:

 1. De där bilderna livade verkligen upp och jag tycker att din sirapskladdkaka är väldigt fin i all sin enkelhet =)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar också färg! Man blir så glad av fina färger!! :) Hade gärna gått en bakkurs, du kommer inte ha någon i Jönköping?

  SvaraRadera
 3. Åh jag kan inte se receptet då den där facebookrutan är i vägen :( Den går ut över ingrediens listan :(
  Du får jättegärna skriva det i ett mejl. Kakan ser ju suverän ut! Vore kul att bjuda min far på som ska hälsa på mig för första gången på 2,5 år.
  Mvh Sara

  SvaraRadera