sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 30 oktober 2016

Knapriga choklad- och mandelkakor med Nonstop.


2
Hittade dessa kakor i ett gammalt nummer från tidningen Baka och såg genast dess potential.
Genom att tillsätta lite Nonstop-godis så lyftes dom till en helt ny gourmetisk nivå. Jag älskar knapriga godsaker och dessa var det grymt svårt att bara ta en av, otroligt goda!

Ska ni baka något idag så rekommenderar jag varmt dessa kakor!

4
Choklad- och mandelkakor med Nonstop

ca 30-40 beroende på storlek

100g mandel
200g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 ägg
2 krm salt
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 dl Nonstop eller liknande godis

Kör mandlarna i en mixer halvfint, lite större mandelbitar gör det bara extra knaprigt.  Arbeta ihop smör, florsocker, ägg och salt till en slät massa, tillsätt den mixade mandeln.
Blanda mjöl och kakao och sikta ner i smörblandningen, blanda ihop till en deg. Glöm inte att tillsätta Nonstopen. Forma ihop degen, plasta in och låt stå i kylen i minst 30 minuter, helst upp till 2 timmar.

Sätt på ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 0,5 cm tjockt. Skär till rutor (fyrkantiga kakor) eller tryck ut kakor med pepparkaksform (runda kakor). Man får trycka lite extra hårt för att komma igenom Nonstopen. Lägg kakorna på bakplåtsbeklädda plåtar och baka av mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna och förvara dom i en burk i kylen, då blir de extra knapriga.

1
Önskar er alla en fortsatt härlig helg! Själv ska jag fundera ut något gott att baka som jag kan bjuda på här i bloggen under nästa vecka…

Kram Karin

5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar