sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

måndag 18 april 2016

Små cheesecake cupcakes med salt dulce de leche


cheese

Att fotografera ute är minst sagt en utmaning. Igår fick jag ta långa pauser emellanåt när solen fick för sig att skina med sina härliga solstrålar. Underbart härligt så här på våren men bara jobbigt när jag ska fotografera. För solens underbara strålar skapar ett alldeles för hårt ljus och skarpa skuggor. Big no no enligt mig!
Nej, jag fick vackert vänta tills nästa lilla moln skymde den skarpa solen och jobba fort. Livet som fotograf är långt ifrån enkelt.

cheese5

Dessa små sötsaker fick 8 tummar upp av familjens provsmakning, barnen ville genast äta fler. Dom är söta, salta och lite syrliga, med andra ord, alldeles underbara!

Små cheesecake cupakes med salt dulce de leche.
12 st mini cupcakes

3 st digistive kex
1 msk smält smör
200 g cream cheese/färskost
3/4 dl socker
1 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
1 dl dulce de leche
12 färska hallon
havssalt

Sätt på ugnen på 175 grader.
Mosa kexen och blanda med smöret till en grynig massa. Lägg 12 mini cupcakes-formar i en mini-cupcakes-plåtform. Är formarna stadiga borde dom kunna stå för sig själva om du inte har någon plåtform.
Lägg ca en halv matsked av de mosade kexen i botten och tryck till med tex ett kryddburkslock eller annat som passar, detta för att pressa ut kexmassan ordentligt.
Vispa cream cheese och socker till en jämn smet, kläck i ägget och vispa tills det är blandat. Tillsätt till sist vaniljsockret. Skeda upp smeten i cupcakes-formarna.
Baka av i mitten av ugnen i ca 10 – 12 minuter. De ska vara kladdiga i mitten och helst inte hinna spricka, då är de färdigbakade.
Låt cupcaksen svalna helt innan du skedar på ca 2 tsk dulce de leche på varje kaka, dekorera med ett hallon och strössla på lite havsalt. Sen är det bara att njuta…!

Kram Karin
 

cheese6cheese2chesse6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar