sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 20 april 2016

Mandel & choklad biscottis utan mjöl och socker


bis

Denna frustration! När jag sitter i bilen och kör bil här hemma på grusvägarna ser jag det ena perfekta stället efter det andra men sen när det väl är dags för att fotografera lite godsaker så hittar jag inget bra ställe alls. Otroligt irriterande. Missförstå mig rätt, det finns massor av vackra mossbeklädda murar men det gäller att hitta det ställe som passar bäst för just det bakverket, och det är inte alltid det lättaste. Inte helt nöjd med dessa bilder, lite för mycket löv för min smak men det gäller att vidga sina vyer och testa nya miljöer.

biscotti

Dessa knapriga biscotties med både choklad och mandel gick hem hos maken, dock inte barnen. Då jag smaksatt dom med bittermandel-essens så är de lite mer ett bakverk för vuxna. De är dessutom gjorda utan varken socker eller mjöl så de passar dig som försöker äta lite nyttigare.

Mandel & choklad biscotties
10 – 15 biscotties

75 g smör
1 msk sötningsmedel – sukrin melis/sötströ
3 ägg
2 – 3 droppar mandel-essens/bittermandel-essens
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1 dl mandel
1 dl grovhackad choklad

Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa under tiden ägg och sötningsmedel till vitt och fluffigt. Tillsätt det smälta smöret och några droppar essens för extra mandelsmak. Vispa ihop till en jämn smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt det, mandel och choklad till äggblandningen och rör ihop till en deg. Låt svälla i 5-10 minuter.
Lägg degen på en bakpappersbeklädd plåt och forma till en avlång limpa. Baka av i mitten av ugnen i 30 minuter. Ta ut limpan och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Skär lagom tjocka skivor, 1 – 1,5 cm och sprid ut kakorna på plåten. Ställ i ugnen och baka av i ca 1 timme till tills de är helt torra. Vänd kakorna efter halva tiden så att de torkar på båda sidorna.

Kram Karin

biscotti4biscotti7

1 kommentar: