sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

tisdag 9 december 2014

Saffran-cassataglass med kanderad frukt, choklad och mandelskorpor

Canon 9-12 003

Så var denna saffransvecka slut och sista skapelsen är nu “bakad”, fotograferad och bloggad. Jag hoppas ni har funnit inspiration och lust till att baka därhemma. Det finns minst sagt mycket gott man kan göra med saffran och det jag har bloggat om är ju bara toppen på isberget. Jag hade kunnat fortsätta en vecka till men känner att nu behövs det lite nya godsaker i bloggen. Det finns ju så mycket gott att baka till jul…!

Canon 9-12 053

Sist ut i min saffransvecka är en lika enkel att göra som god att äta – saffran-cassata glass. Inga maskiner krävs utan bara vispa lite och blanda sedan ihop allt i en bunke och in i frysen. Hur lätt som helst! Och visst ser den imponerande ut på ett fat, omringat av bär och skorpor. Tycker du inte om just cocktailbär eller kanderade apelsinskal går det självklart att byta ut mot annat frukt. Det är bara din fantasi som hindrar dig…

Saffran-cassata glass med kanderad frukt,
choklad och mandelskorpor

3 st äggulor
1 dl florsocker
3 dl  vispgrädde
1,5 dl gräddfil
75 g mörk choklad
rivet skal och saft från en apelsin
1 – 1,5 g saffran
100 g röda cocktailbär (dr oetker)
100 g kanderade apelsinskal (dr oetker)
En näve italienska mandelskorpor

Rör äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. blanda ut saffranet med lite socker i apelsinjuicen. Rör ner äggsmet, gräddfil och apelsinsaft samt det rivna skalet. Hacka choklad och hälften av cocktailbären, blanda med de hela cocktailbären, de kanderade apelsinskalen och skorporna och rör ner i smeten. Häll smeten i en rund skål och täck med plastfolie. Frys glassen i minst 4 timmar. För att bärblandningen inte ska sjunka till botten så rör om i glassen några gånger under tiden. Stjälp upp glassen på ett fat och låt stå i rumstemperatur att mjukna ca 30 min. Servera gärna med cocktailbär och mandelskorpor.

Canon 9-12 007Canon 9-12 011Canon 9-12 028

Jag önskar er alla en fortsatt skön vecka!
Ta det lugnt i julstressen, ta hand om varandra och tänk på att det viktigaste är inte antalet julklappar eller den största granen
utan att umgås med familj och vänner, njuta av den goda maten, vacker musik och tända ljus.

Många kramar till er alla, Karin

Canon 9-12 014Canon 9-12 017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar