sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 4 september 2014

Tillbakablickar / TBT


51

2007

Min förstfödda dotter Linnéa skulle fylla tre år och älskade pippi över allt annat, allting kretsade kring denna härliga sagofigur. Tanken slog mig då att ha ett pippi-kalas så jag gjorde pippi-inbjudningar, bjöd in Pippi & Prussiluskan och gjorde min livs första figurtårta.

PICT0006
Jag inspirerades av den klassiska pippi-bilden tecknad av Ingrid Vang Nyman som jag även använde som inbjudningskort. Jag bakade en långpanna och skar på fri hand ut huvudet. Känner du dig osäker går det att skriva ut huvudet med en skrivare och använda som mall. Länkar till recept på botten och fyllning finner ni nedan.

 687 (36)1687 (22)1

Tårtbotten –  Enkel tårtbotten 
Fyllning -
Nougatmosse och Hallonmousse
Täckt och dekorerad - MMF (marshmallowsfondant)

För att vara min allra första figurtårta känner jag mig riktigt nöjd. Utan någon direkt erfarenhet av mmf eller gjort några mousser tidigare vart tårtan både vacker att se på och god att äta. Det var i och med detta kalas som jag fick blodad tand och mitt tårtskapande fick fart. Jag bakade till släktingars födelsedagar, konfirmation, dop och andra gånger då det fanns tillfälle att fira. Det dröjde dock nästan ett år innan jag samlat på mig ett gäng tårtor och jag vågade startade denna blogg. Först 8 maj 2009 fick ni se mina skapelser. Efter det känner jag att jag har utvecklats till det bättre, men jag vill bli ännu duktigare och skulle gärna gå en kurs eller två, speciellt för att lära mig göra verklighetstrogna blommor.

Kram Karin

In English
This is my very first figure cake I ever made in 2007. It was for my oldest daughters Linnéas third birthday. It´s filled with raspberry and nougat mousse,  covered with marshmallow fondant.
After this cake my interest in cake making blossomed. I´ve been baking for friends and family and in may 2009 I started this blog. I would like to evolve and learn more in decorating, especially in making sugar flowers.

Love Karin

1 kommentar:

  1. Det var ju ett riktigt fint bakverk det där. Om tårtan ser ut som Pippi Långstrump så är det ju självklart att gästernas inbjudningskort har ett matchande motiv :) Det är väldigt kreativt att designa sina egna tårtor, jag brukar göra det några gånger om året.

    SvaraRadera