sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

lördag 17 maj 2014

18 påsar chips!


IMG_5891
TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!

Jag har fått den underbara möjligheten att dels testa Estrellas nya Västkust chips Mild & krämig lök, men även att tävla ut, inte mindre än 18 påsar (!!!) chips. Istället för att ge alla påsarna till en lycklig vinnare så tänker jag dela på kärleken och utse TRE vinnare som får 6 påsar var! <3 Det är riktigt knaprigt goda chips med en lagom mycket sälta och en god smak av lök. Rekommenderas!

Lite om chipsen…
Potatisen till Västkustchips kommer från tio olika gårdar på Västkusten. Vi kräver att alla våra odlare är anslutna till Svenskt Sigill och är IP-certifierade. Vi sätter potatisen från mars till maj och skördar sedan mellan juni och oktober, beroende på hur vädret har varit under säsongen.
Västkustchipsen finns i flera smaker och i ett blindtest under 2012 så blev Västkustchips klara vinnare. Den skivade potatisen friteras i jordnötsolja i små omgångar i grytor, på lägre värme och under längre tid än vanliga chips. Processen är skonsammare och tar tre till fyra gånger så lång tid som den vanliga chipsproduktionen. Potatisen skivas med skalet kvar vilket innebär att ytstärkelsen inte sköljs bort. Det gör att all smak från potatisen och alla näringsämnen bevaras.
Källa: pressutskick från Estrella.

TÄVLING
Alla kan delta, allt du behöver göra är att kommentera detta inlägg och berätta om, inte när, med vem eller var utan HUR du skulle äta upp chipsen! Lite annorlunda man ibland måste krydda tävlingen lite.
Sista dagen att tävla är fredagen den 23 maj och de tre lyckliga vinnarna presenteras sedan dagen efter.


Lycka till!K
ram KarinIMG_5901IMG_5900 
IMG_5902

23 kommentarer:

 1. Jag skulle äta dom med dipp.....jag är helt galen i dipp
  Jag kryper upp i ett soffhörn med mina skålar och ingen....INGEN får smaka det är mitt hahaha

  SvaraRadera
 2. sandra arveborn17 maj 2014 kl. 17:02

  Jag skulle lägga upp alla chipsen efter varandra och göra något mönster, därefter skulle jag lägga mig på golvet och äta dem en efter en :)

  SvaraRadera
 3. Med dipp och Coca Cola utdelat på så många helger som möjligt, så jag hinner njuta. ;-)

  SvaraRadera
 4. Maria Sundström17 maj 2014 kl. 18:51

  Med en god hemgjord dip. Gärna med lite extra syrlighet. Dessa chips skulle jag lägga upp på ett rustikt fat med dipskålrn i mittennoch avnjuta på altanen med ett glas rosé

  SvaraRadera
 5. Jaha...HUR? Jo vi ska faktiskt dippa dem i en yoghurtdipp, kryddat med hemodlad chili.

  SvaraRadera
 6. Jag är gärna med och tävlar, och skulle verkligen vilja vinna detta toppen pris som vore perfekt till sommarens alla grillkvällar. Skulle bjuda alla mina nära och kära och kort och gott mumsa i mig dessa tillsammans med en god och fräsch dipp och så klart min älskade Fanta.

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Jag skulle panik-äta chipsen i sommar medans jag skriver min masteruppsats. Då kan det behövas lite ehh... uppmuntran.

  SvaraRadera
 8. Jag äter chipsen som tillbehör till en stekt eller grillad köttbit. Jättegott istället för vanliga potatis.

  SvaraRadera
 9. Jag skulle göra mina syskonbarns favoriträtt... Chipslasagne

  SvaraRadera
 10. Jag skulle äta dem naturella, för att få känna den goda chipssmaken.

  SvaraRadera
 11. Jag skulle äta chipsen tillsammans med dippen ranch - ett givet alternativ som alltid fungerar.

  SvaraRadera
 12. O, va rolig denna tävling va.. om jag vinner skulle jag bli så himla glá.
  På helgen åker alltid chipspåsen fram.. skulle kunna trycka i mig flera hundra gram.
  Jag skulle äta dem utan något till och njuta av att äta hur många jag vill.
  Hur skulle jag då dessa chips äta? Jag skulle i alla fall inte runt midjan mäta.
  Istället skulle jag njuta av flera chips åt gången och till den som uppfann chipsen, sjunga "fredagsmyssången".

  SvaraRadera
 13. Min första reflex var att smula ner dem i smeten till chocolate chip cookies - men det kanske inte blir så lyckat med tanke på löksmaken? Istället skulle jag pröva att ha dem i baguette- eller annan bröddeg, kanske tillsammans med lite gräslök och karamelliserad rödlök!

  SvaraRadera
 14. I smyg så ingen ser! Och inte äta upp allt på en gång utan gömma dem så man kan smyga dit och äta på sitt lilla gömställe!

  SvaraRadera
 15. Anna Lundqvist22 maj 2014 kl. 14:09

  Hämningslöst. Bara njuta och inte tänka på något annat än hur gott chips verkligen är
  hillevianna@hotmail.com

  SvaraRadera
 16. Erika Blomberg22 maj 2014 kl. 19:23

  Under fläkten, på soffan, i sommar då jag kommer att vara höggravid och troligtvis supersugen på chips :)

  SvaraRadera
 17. Jag skulle hälla upp dom luftigt i en stor skål och sedan se till att ensam, få njuta av chipsen och äta dom en och en. Jag skulle unna mig en stunds njutning för mig själv med chips och läsk, utan barn och familj.

  SvaraRadera
 18. Skulle lägga ut chipsen på ett fat, klicka över lite uppvispad creme fraiche på varje chips och toppa med löjrom samt finhackad rödlök. Något drag med pepparkvarnen över också. Gott att njuta av till fördrinken en sommarkväll:-)

  SvaraRadera
 19. Jag skulle öppna påsen och sticka ner näsan och ta ett djupt andetag och känna den kryddiga doften av chipsen. Sen skulle jag ta ett chips och lägga det på tungan och njuta av den underbara smaken. Resten av påsen går nog ner ganska fort. :) / Vicky

  SvaraRadera
 20. Antar att jag är lite tråkig kanske? Men jag skulle ta med mig chipsen ner till bryggan och njuta av dem precis som dem är, medans jag njuter av utsikten och "dippar" mina tår i vattnet. Inga krusiduller :)

  SvaraRadera
 21. Jag är galen i dilldipp och skulle sitta och dippa för glatta livet med dessa goda chips! :)

  SvaraRadera
 22. Den första chipspåsen skulle jag skulle äta chipsen med glädje, helt naturella för att riktigt känna smaken, ett chips efter ett annat.
  Den andra chipspåsen skulle jag äta i en tävling på midsommar där alla med munnarna fulla med chips så gott det går ska försöka sjunga Små Grodorna.
  Den tredje och fjärde chipspåsen skulle jag äta tillsammans med en god chilikryddad dipp och en kall öl eller cider på midsommarkvällen samtidigt som jag njuter av både chips och glada vänners sällskap.
  Den femte chipspåsen skulle jag hälla upp i en skål och trycka i mig hämningslöst för att bota en lättare bakfylla dagen efter midsommar. Orkar jag smälter jag ost och avnjuter till dem.
  Den sjätte och sista chipspåsen skulle jag spara till en regnig sommarkväll och äta själv med andakt framför en mysig film samtidigt som jag njuter av varenda tugga och känner hur de krispiga chipsen långsamt krossas i min mun ända till allra sista chipset.

  Oj, vad sugen jag blev på chips av det här! :)

  /Elin Maria (ellebellejul@gmail.com)

  SvaraRadera
 23. Skulle göra dipp och sen bara gluffsa i mig ^^ fast skulle sluta med att hunden åt upp dippan och kvar sitter jag med 5 chipspåsar plus en öppnad :D

  SvaraRadera