tisdag 26 mars 2013

Färgglada ägg-kakor


IMG_2124



Dessa söta små ägg har blivit inspirerade av Sprinkle Bakes som istället gjort runda små bollar, men jag tyckte ägg var mer passande så här till påsk.

Ägg-kakor
Ca 30 - 40 st beroende på storlek

200 g rumsvarmt smör
1,2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4,8 dl mjöl
1 äggvita
strössel

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa smör och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner vaniljsocker och mjöl.

Dela degen i två delar och rulla två lika långa rullar, dela rullarna i lagom stora bitar – så stora som du vill ha dina kakor. Forma bollarna till små ägg och låt de sedan stå i frysen, minst 30 minuter.
Låt äggen vila en stund innan du doppar ett ägg i taget i äggvita och rullar sedan i strössel, se till att de täcks ordentligt, lägg på bakplåtspapper på en plåt. Baka av äggen i ca 8 - 10 minuter i 175 grader.

IMG_2113 IMG_2117
IMG_2118

Enkla att göra, goda att äta och vackra att titta på…
Kan inte bli mycket bättre än så!

Vi får se vad för gott som dyker upp i bloggen imorgon. Jag har inte riktigt bestämt mig än så det är på tiden att jag går till köket och bakar lite…

Vi ses imorgon igen, kram Karin

IMG_2127
IMG_2128 IMG_2129
IMG_2136IMG_2130 IMG_2132
IMG_2134

1 kommentar:

  1. Jättefina och "påskiga"!
    Kram Caroline

    SvaraRadera