sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

fredag 15 februari 2013

Söta pralinkakor

 

PICT0814

Dessa små kakor som egentligen är mer som godis än regelrätt kaka är ljuvligt söta och bokstavligen smälter i munnen. De påminner lite om de runda mintkakorna man kan köpa i lösviktsgodiset men här kan du själv bestämma smaken. Jag har tidigare gjort dessa med smak av hallon, jordgubbe och här på bilderna ser ni persika.

Dessa söta kakor fann jag hos denna underbara bloggen Dollhouse Bakeshoppe
där hon gett dom det underbara namnet Raspberry Cream Pattis. Ett vackert namn som dessvärre inte direkt går att översätta till svenska då det blir “Hallon grädd-biffar”, inte så jättesmakligt. Så jag väljer därför att kalla dessa sötnosar för Söta pralinkakor.

Söta pralinkakor
Ca 10 – 15 kakor beroende på hur stora du gör dom.

3 dl florsocker
2 tsk glukos
2 tsk vatten
2 tsk smör
valfri pastafärg
valfri essens

Blanda allt till en (smulig om du gör degen i tex Kitchen Aid) men kramgo konsistens. Knåda ihop degen och platta till den på ett bakplåtspapper, ca ½ cm tjockt. Låt stå i frysen ca 30 minuter. Ta och ut tina något, tryck ut hjärtan eller annan form och ställ i frysen medan du smälter choklad. Ha i lite kokosfett om chokladen känns trögflytande. Ta ut 1 - 3 kakor i taget och doppa, dekorera med strössel. Förvara i kyl till servering, de blir lätt mjuka i rumstemperatur!

Jag önskar er alla en underbar helg!

Kram KarinPICT0819 PICT0820
PICT0821PICT0823 PICT0827PICT0828

1 kommentar: