sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

onsdag 13 februari 2013

Sweethearts…

PICT0787

Även dessa sötsaker har jag sett på min favorit-sida Pinterest och min första tanke var att göra dom med smördeg. Men smördeg puffar upp sig alldeles för mycket och blev inte tillräckligt stabil för att sitta fast på en pinne så jag valde till slut vanlig pajdeg. Gillar man vaniljhjärtan så kommer man definitivt gilla dessa söta små pajer eller piroger som de kanske mer liknar.

Kärleksfulla pajer

3 dl mjöl
125 g kallt smör
3 - 4 msk kallt vatten
1 msk vanillinsocker
valfri sylt
vaniljkräm
1 ägg

Skär smöret i mindre bitar och blanda samman allt till en deg, ha i en msk vatten i taget så att degen inte blir för kletig. Lägg degen i en påse och låt stå i kylen ca 30 minuter.

Kavlar ut 3 - 5 mm tjockt och tryck ut hjärtan, se till att ha ett jämnt antal. Lägg hälften av hjärtanen på ett bakplåtspapper och lägg på ca ½1 msk sylt och ½ msk vaniljkräm. Pensla kanterna med vispat ägg och lägg på det andra hjärtat. Tryck med en gaffel runt om hjärtat. Det är viktigt att försluta dom ordentligt annars riskerar sylten att rymma…

Gör så med alla hjärtan. Sätt en pinne innan du lägger på den översta delen om du vill ha pajen på en pinne...
Pensla dem med vispat ägg om du vill ha dom glansiga och fina, valfritt. Grädde i 175 grader i ca 10 - 15 minuter. När du kan flytta genom att putta på pajerna i ugnen så är dom färdiga, ett smart trick som även funkar på småkakor!

Baka och njut, dom är grymt goda en stund efter ugnen…!

Nej nu är det dags att göra iordning mig inför veckans andra bakkurs. Ett nytt hjärtligt gott inlägg kommer imorgon igen!

Kram KarinPICT0780 PICT0784
PICT0789
PICT0792
PICT0793 PICT0799
PICT0800

1 kommentar:

  1. Skulle det fungera att byta ut sylten mot bär tror du? Så det blir mer som en inbakad bärpaj? :)
    Gillar din blogg starkt! Älskar att bli inspirerad av både nya & gamla recept!

    SvaraRadera