sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 8 september 2011

En försenad men efterlängtad födelsedagspresent!

DSC07891 DSC07892

I Lessebo strax utanför Växjö finns ett företag som heter Bakers - Nordens ledande tillverkare och leverantör av restaurang, bageri & konditoriutensilier! Ett perfekt företag för den som vill starta eget men även för oss privatpersoner som vill unna oss ett riktigt proffs verktyg!
Hos Bakers finns verkligen allt man kan tänka sig, från kläder till bakformar, ställningar, dekorationer och städartiklar. Jag har länge tänkt att besöka företaget, och när min pappa var här på besök och ville köpa mig en försenad födelsedagspresent så tog jag chansen! För säkerhet skull så slog jag en signal för att se om jag som privatperson kunde handla av dom, vilket inte var några problem. Dock så tar dom inga kontokort utan endast kontanter. Bra är även att kolla så att de har den önskade produkten på lager så att du slipper åka i onödan.

Bakers är dock ingen butik utan ett lager, man säger vad man vill ha i receptionen så hämtar dom det åt dig. Lite tråkigt kanske men ett klart billigare alternativ än om man fått strosa runt bland alla saker själv, det hade blivit dyrt!

Något som stått på min önskelista under en längre tid är en Anslagssåg, en speciell såg som man delar tårtbotten med. Man får tre fina och lika tjocka i ett svep, betydligt bättre än den billiga varianten man kan köpa på IKEA. Deras variant består endast av ståltråd vilket gör det otroligt svårt att dela tårtbotten med. En riktig anslagssåg är gjord av smala fina sågblad med vassa taggar, man bokstavligen sågar sig igenom tårtbotten!

Bakers säljer proffs-produkter och kostar där efter, men det kan vara värt att betala lite mer när man får tag i kvalitetsprodukter. Denna sågen kostade min pappa 400kr, inte speciellt dyrt med tanke på kvalitet och hur ofta jag kommer använda den! *ler*

DSC07887 DSC07888 DSC07889 DSC07890

PS.
Om man inte råkar ha vägarna förbi Lessebo i småland så kan man även som privatperson beställa online och betala via faktura. Här har ni deras katalog och prislista på deras produkter!

11 kommentarer:

 1. En sådant verktyg skulle vara kul att ha! Det brukar ju inte alltid vara så lätt att få fina raka bottnar.

  SvaraRadera
 2. Ikeas typ har jag, värdelös, man behöver ha ett par exta armar för att klara det. Kul katalog, mycket man vill ha, går det att beställa katalog från dem?! Kan man beställa som privatperson från dem? Kram annso

  SvaraRadera
 3. Åh, jag älskar Bakers, jag har varit kund där i flera år! Jag har dock bara beställt på nätet eftersom jag bor lite långt bort...

  SvaraRadera
 4. Synd bara att prislistan är lösenordskyddad...

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vilken fin blogg du har, och så duktig du är på att göra tårtor!!! Skulle gärna spendera en inspirations-dag med dig! ;)
  Hit återkommer jag! :)
  /Lena

  SvaraRadera
 6. Nej men, det hade jag ingen aning om! Och jag som bor i Växjö, jag MÅSTE ta mig en titt på vad de har (eller vågar jag det, med min studentbudget?) ;)

  SvaraRadera
 7. Annette: Jag kom in i prislistan via länken här på sidan.

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Jag har en tävling där man kan vinna en valfri vara från Erikas Garderob eller Runns.se. Du får väldigt gärna vara med! :)

  http://vickelido.blogg.se/2011/september/vinn-valfri-vara-fran-erikas-garderob-eller-r.html

  MVH Victoria

  SvaraRadera
 9. kan man få katalogen hemskickad , det är ju en helt annan grej att få kunna bläddra i en katalog än att kolla i den på nätet.

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Trevlig blogg!
  Kan man beställa marsipan från bakers?

  //Alice

  SvaraRadera
 11. På deras hemsida står att man inte kan beställa katalog som privatperson...

  SvaraRadera